10 Şubat 2013 Pazar

downton abbey..

eğer bu diziyi bırakmak istiyorsan 3/8' de bırakmalı, her şeyin tatlı sona bağlandığı bir bölüm. 3/9 izlenmemeli hele de sonu. matthew ölüyor evet. garip bir dizi ne zaman biri doğsa birini öldürüyorlar.

sevdiğim bir dizi oldu, 1900lerin başında başladık. bir türk diplomat vardı dizide. kemal pamuk diye. gerçi türkten çok fransıza benziyordu, bir de burda türkiye demeleri garipti. yani o zaman için osmanlı demeleri gerekir mantıken. sonra 1.ds tabi ki. gelibolu' nun falan bahsi geçti. koca savaşta evden sadece gamzeli footman öldü, ispanyol gribinde matthew' un nişanlısı öldü ki bu baya işlerine yaradı. sonra sybil doğumdan sonra öldü, sybil böyle olunca mary' nin doğumunun sorunsuz geçeceği belliydi, gerçi o anda matthew' un ölmesini beklemezdim ama arabasında mutlu mesut giderken kaza yapacağı anlaşılıyordu.

en şaşırdığımsa hiçbirinin daha üst seviyeden biriyle evlenmemesi. sybil şoförle evlendi, mary matthew ile ki o da yalan oldu bu durumda. edith de ya evde kaldı ya da şu editörle evlenecek gibi. aslında şu patrick olayını çabuk atladılar, ben bi yerlerden pırtıp çıkaracaklarını düşünürdüm. edith hala evlenmediğine göre, matthew de yalan olduğuna göre belki çıkar daha.

aslında böyle dramlı dizileri pek sevmem ama o dönemin kıyafetleri, konuşmalar ortam falan izletiyor işte keratalar.

o değil de christmas special yapıyorlar son 2 sezondur. hem de 2 saate yakın süresi var. ben ingiltere' de olsam bunu izlemem o gece arkadaş. miss gibi doctor who special varken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder