12 Eylül 2010 Pazar

toddlers and tiaras..

d-smart kanalları açıldı ya enteresan program zehirlenmesi yaşıyorum. ama bunların en kötüsü toddlers and tiaras. aslında kötü olan program değil. şöyle bir şey. 3-4 yaşındaki çocukların katıldığı güzellik yarışmalarını konu alıyor ve küçücük çocukları güzelleştirmek adına yapılanlar inanılmaz.

3 yaşındaki bir çocuk şimdiden sürekli elinde kahveyle dolaşıyor sanki 20 yaşındaymış gibi davranıyor. saçlarına takma saç takılıyor, takma diş takılıyor. o yaştaki bir çocuğun dişlerinin eksik olması normal. çok da sevimli olurlar. sonra takma kirpik takılıyor. çocuğun haliyle canı acıyor ve gözünü kaşıyor, ağlıyor.. en kötüsü de çocuğa sprey bronzlaştırma yapılıyor. böylece makyajı daha iyi taşıyormuş. o makyajın hiç olmaması gerekir!! tabi bu kadar şeyin arasında topuklu ayakkabıları eleştirmeye vakit bile kalmıyor. tüm bu hengamenin içinde küçükler oyun oynamaya çalışıyor, sonlara doğru uykusu gelenler, acıkanlar..

40 yaşında gibi duran miniklerin annelerinin genellikle şişman ve bakımsız olmaları da ayrı bir ironi. anladığım kadarıyla aileler çocuklarına bu yolla kazanç kapısı haline getirmiş. yarışma sonunda verilen ödül için büyük yatırımlar yapılıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder