5 Mayıs 2015 Salı

londra 3.gün..

Sabah kalkıp okula gittim, zaten ben uyanana kadar 12 oluyor bile. Bugün Londra'nın mutlaka görülmesi gereken diğer yerlerine gittim. Westminister'da indim. Metrodan çıkar çıkmaz Big Ben, yanı House of Parlements, arkasıWestminister Abbey ve karşıda London Eye.

London Eye bence tam bir pazarlama harikası. Büyükcene bir dönme dolabın bu kadar meşhur olmasını anlamıyorum doğrusu, deli gibi de sıra vardı. London Eye'ın yanında kale gibi bir yapı var. Tarihidir diye düşünüyordum ama içinde Seaworld falan var. Hatta orda çocuklar için ücretsiz oyun alanı gibi bişe de varmış ama sonradan öğrendim, tekrar gidesim de gelmedi.

Ordan ayrılıp Buckingham Palace'a yürüdüm. Haritayı ilk kez burda kullandım, yakın görünüyordu. Hayatımda ilk defa haritayla gezdiğim için biraz zor oldu, biraz da sokak haritalarından yararlandım ama sonunda buldum. Yolda yeni Scotland Yard'ı da gördüm.

Buckingham Sarayı'na girmedim. Pişman olduğum ender şeylerden biri. İlk günlerde para harcamaktan gerçekten korkuyordum. Sarayın yanı Green park zaten, yukarı doğru Commenwealth Gates, Wellington Arch. Green Park'ı Hyde Park'tan daha çok sevdim, daha doğaldı sanki. İkisinde de bolca sincap var.

Green Park Tube Station'un üstü Knightbridge. Burası meşhur Harrods'un olduğu yer. yanında yöresinde Topshop, H&M falan da var. South Kensigton'a doğru Victoria&Albert'a kadar yürüdüm ama müze çoktan kapanmıştı. Diğer tarafa yürüyüp Hyde Park Corner istasyonunda günü tamamladım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder