22 Ağustos 2014 Cuma

amalfi kıyısı..

iner inmez dinlenmeden amalfi' ye geçtik. amalfi kıyısında yol çok kötü, virajlı. şehrin en büyük sıkıntısı park yeri. öyle ki insanlar kilometrelerce uzağa arabalarını bırakıp gitmişler. şehirde en büyük sıkıntı yer. arabaları şehir içinde öyle bir parketmişler ki, ufacık bir delik yok ki, araba konmuş olmasın. bu sıkıntı sadece araçlar için de değil. evler için de aynı şey geçerli. mesela insanlar asmaları uzun çubuklarla yukarı çıkarmışlar, böylece altında bir bitki daha yetişsin diye. aracı ve yakışıklı şöförü saati 20€' ya otoparkta bırakıp şehri gezmeye çıktık.

bu kıyının en meşhur şeyi limon ve limonçello. ikisinden de dondurma yapmışlar. limonçello olanı daha yenilesi bir şeydi (soldaki), diğeri karsambaç gibi geldi. amalfi'de pek fotoğraf çekemedim çünkü yağmur başladı, zaten ufak bir yer.

ordan positano. positano da amalfi gibi. deniz kenarında bir yer. burası güya italyanların denize girmeyi en sevdikleri yerlerden. ama deniz girdikleri yer çok kötü, resmen teknelerin bağlandığı marinadan denize giriyorlar, onca pisliğin arasında.

akşam konaklama sorrento' da. ilk gece yemek fiyata dahildi, otelin restoranında yedik ama keşke dahil olmasaymış. yediğim en kötü makarnalardan biriydi, dışarı çıkıp yesek belki de daha güzel olurdu. akşam çok yorgun olduğum için şehre gitmedim, odaya gider gitmez uyumuşum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder