18 Temmuz 2011 Pazartesi

burcunu söyle sana jean' ini söyleyeyim..


melis alphan' ın güzel bir yazısı:

Burcunu söyle, jean’ini söyleyeyim
Bu hafta Hakan Kırkoğlu’nun işine soyundum ve yıldızları okumaya karar verdim. Daha doğrusu Colin’s’in jean tasarımcısı Stephano Dalla Libera sizin için okudu. Bakmadan jean’inizi seçmeyin

Burçlarınızı hep aşk, para ve sağlık durumunuzu önceden bilmek ya da kişilik özelliklerinizi öğrenmek amacıyla okuyacak değilsiniz ya... Geçtiğimiz yıllarda en çok hoşuma giden kitaplardan birinin adı “Yemek Tahrikleri”ydi. Bu kitapta erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer misali 12 burç erkeğine yönelik 72 yemek tarifi yer alıyordu.
Burçlara göre renkler, taşlar, yemekler oluyorsa giyim neden olmasın?
Ki bu zaten yapılan da bir şeydir.
Şu burç kadınına bu gider, o gider tarzı dosya konuları zaman zaman dergilerde de işlenir.
Ben burçlara göre jean seçiminin nasıl olması gerektiğini merak ettim ve cevabı almak için Colin’s’in jean tasarımcısı Stephano Dalla Libera’ya başvurdum. “Birçok ünlü stilini belirlerken astrolojiden ve burcunun özelliklerinden ilham alır. Her burcun kendine has bir beden yapısı, tarzı ve karakteristik özelliği vardır” diyen Stephano önerileri vermekle kalmadı, bir de gözünüzde canlanması için markanın 2009/2010 sonbahar-kış koleksiyonundan jean’lerle ideal modelinizin gözünüzün önünde canlanmasını sağladı.
Hazır, Dünya Astroloji Günü’nü de idrak ederken...


Koç (21 Mart-20 Nisan)
Koç kadını rahat ve modern kıyafetleri tercih eder. Giyim tarzını sadelik, kolaylık ve hız belirler. Fazla aksesuar kullanmaz. Vazgeçemediği iki aksesuar vardır: Gözlük ve saat. Genelde fiziğinde her zaman kusur bulan ve geniş kalçalarından şikayetçi olan Koç burcu kadını için düşük bel, boru kesim veya dizden hafif bollaşan jean’ler önerilebilir.

Boğa (21 Nisan-20 Mayıs)
Karın bölgesi ve baldırlarda kilo problemi yaşadığı için Boğa, bol ve rahat kıyafetleri tercih eder. Boğa kadınına yüksek belli ve boru şeklinde inen düz paça jean’ler tavsiye edilebilir. Mavi, açık mavi ve metal-deri aksesuarlı jean’ler de ona göre. Çok cepli modellerden kaçınmalı, ceplerde ya da dikiş yerlerinde hoş detayların olduğu jean modellerini tercih etmeli.

İkizler (21 Mayıs- 20 Haziran)
İkizler’in kıyafetleri yarı spor yarı abiyedir. Dar jean’ler İkizler kadınına çok yakışır ama o vücuduyla çok fazla uğraştığı ve kusur bulduğu için giymeye çekinir. Yine de bu tarza bir şans vermeli. Bilekte biten, dar ve streç jean’ler de İkizler kadınına göre. Yine, düşük belli ve bol paçalı jean’ler de bu burcun kadınına yakışır.



Aslan (21 Temmuz-20 Ağustos)
Aslan kadını ayakkabısından gömleğine kadar her şeyiyle tarz sahibi olmayı sever; aksesuar kullanmayı ya da aksesuarı bol giysileri tercih eder. Sportif yapılı olduğu için düşük belli bol paça jean ona çok yakışır. Yüksek belli dar jean’ler de... Aslan kadını için jean’de en önemli detay kalçalarını sarması. Jean bermuda ve şortlar da onun kalemi.

Başak (21 Ağustos-20 Eylül)
Başak kadını görünümüne özen gösterir. Kusurları gizlemeyi iyi bilir. Genelde basen ve kalça genişliği problemi yaşar. Açık mavi, beyaza yakın ve mavi tonlarda jean’ler Başak kadınının kendini rahat hissetmesini sağlar. Basen ve kalça kusurlarını gizlemek istediği için düşük belli ve aşağı doğru bollaşan kesimleri tercih etmeli. Jean elbise, etek ve kapriler de bu burcun kadını için ideal seçimler.

Terazi (21 Eylül-20 Ekim)
Terazi kadınının kilo almaya müsait bir yapısı vardır ama ölümüne diyet yapanlar grubunda yer alır. Vücut hatlarını ortaya çıkaran jean’leri tercih edebilir. Desenli, işlemeli, baskılı, ne çok dar ne de çok bol durmayan jean’ler onlara yakışır. Düşük belli jean tarzına uygun değildir. Yüksek belli, bilekte biten jean’ler minyon havasına da uyar.

Akrep (21Ekim-20 Kasım)
Akrep kadını hem şık hem de değişik bir tarza sahiptir. Vücuda yapışan kıyafetlerden hoşlanır. Kalçadan düz inen jean’leri tercih edebilir; dar jean yelekle dar bir jean’i kombinleyebilir. Dar kesimli kapriler de onun için ideal seçimler. Mini jean etek ve vücudu saran straplez jean elbise de şık bir akşam kıyafeti olabilir.


Yay (21 Kasım-20 Aralık)
Yay kadınının giyim tarzı sportif, rahat ve şıktır. Boru paça jean’ler kendisini rahat ve güzel bulmasını sağlar. Şık görünmek istediğinde çizgili, hafif işlemelerle farklılaştırılmış jean’leri tercih edebilir. Yüksek belli jean ona yakışır.

Oğlak (21 Aralık-20 Ocak)
Oğlak kadını yüz güzelliği ile öne çıkar. Vücut hatları pek orantılı olmadığı için genelde klasik ama frapan giyinir.
Jean’de genelde lacivert, koyu mavi ya da mavi tonlarını tercih etmeli. Oğlak kadını için payetli jean’ler, parlak aksesuarların veya detayların kullanıldığı tasarımlar önerilebilir.

Kova (21 Ocak-20 Şubat)
Modayı takip eden Kova kadını ince yapılıdır. Yaşı ilerleyince basen ve kalça kısmından kilo alabilir. Bu burcun kadını modern ve pratik giyinmeyi sever. Cepleri kalem, hesap makinesi, cep telefonu ile dolu salopetler ona yakışır. Şık bir akşam daveti için dar bir jean’i tercih edebilir. Yine, yüksek belli dar kesimli jean kapri ya da bermuda Kova kadınına gider.

Balık (21 Şubat-20 Mart)
Kilolu bile olsa orantılı bir vücuda sahip olan Balık kadınının tarzı ruh haline göre sıkça değişir. Lacivert jean ve beyaz tişört kadınıdır. Yine, düşük belli bol paça jean’ler onun için ideal. Jean yelek ve mont giymeyi de severler.

Yengeç (21 Haziran-20 Temmuz)
Masumiyetini gölgelemeyecek şekilde seksi görünmeyi seven Yengeç kadını için düşük belli pantolonlar ideal. Mide problemleri yaşayan Yengeç kadını, esnek, rahat hareket edebileceği ama vücudunun güzelliklerini de ön plana çıkaracak kesimli jean’leri tercih etmeli. Üstten dar ama paçalarda hafif bollaşan modeller Yengeç kadınına uygun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder