3 Ekim 2010 Pazar

may the force be with you..

bu cnbc-e' yi sırf bu filmleri gösterdikleri için bile çok çok sevebilirim. geçen gösterimde II. hariç tamamını izlemştim. onun da filmini alayım falan diye düşünürken gene yayımladılar. meğer en güzel bölümü kaçırmışım. favorim budur. gerçi aşk olayı biraz fazla ama 4-5-6' daki mütemadi savaş sahnelerine tercih ederim. bir de herşey bu bölümde netleşiyor sanki anakin imparator düşüncelerini belli ediyor, içindeki nefret belirginleşiyor.

klon orduları oluşturuluyor ve savaş başlıyor. filmde de dedikleri gibi klon savaşları II ile III arasında olmalı. bu arada anlamadığım bunlar klonsa niye klon savaşlarında daha insansılar. bir de hepsinin yüzü aynı değildi sanki.

ama 123-456 sırasıyla izlemeyi daha çok sevdim. 123'ü 456' ya göre daha çok sevdim. orjinal diliyle izlemeyi de tercih ederim.

bir de bu filmlerin pek çok filme ilham kaynağı olduğunu düşünmeye başladım. mesela senatör amidala' yı öldürmeye çalışan kadın tetikçi maymunlar gezegenindekilere benziyor. camino gezegenindeki robotumsu beyaz varlıklar da yapay zeka' nın son sahnesindeki robotlara benziyor gibi..

tek kötü yanı obi van' ın en çirkin hali bu bölümde..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder