22 Ağustos 2010 Pazar

six feet under..

şimdilik burdan izliyoruz..

http://yabancidiziizle.com/six-feet-under-1-sezon-13-bolum-sezon-finali-kisim-2.html














ilk sezon bitti bile. burda bırakıp gidilebilir.hiçbir şey yarım kalmıyor. zaten çok farklı bir şey yok. ilk 1-2 bölüm enteresandı. cenaze levazımatçılığı olayı gerçekten ilginçbir kere bizde olmayan bir şey. bu konuda televizyon reklamı falan koymuşlar ne kadar gerçekçi bilmiyorum ama ilginç işte. ama sonra kişilerin özel hayatına daha fazla ağırlık veriliyor. tipler genelde sıkıcı hatta itici.bir tek david enteresan gay olması bir de inanılmaz tertipli olması falan var. sonradan bu özelliğini de kaybediyor gibi. onun dışında nate sıradan sevgilisi brenda sadece itici. tipi gıcık bir kere ilk bölümden beri bir defolmadı gitti. azgın ama safça da bir anne var. o da sıkıcı. claire de eh işte.

2.sezonda hiçbir şey olmuyor. ilk sezondan sonra 2. sezon finaline geçen biri hiçbir şey kaçırmış olmaz. olaylara biraz hareket getiren tek bölüm final bölümü. yeni bir diziye geçmeye üşendiğimiçin izledim açıkçası.
ama final herşeyi bitirmiyorpek çok şey yarım kaldı. 3.ü izlemek şart.

3. sezonun ilk bölümü çok acayipti. nate ölüyor mu, felç mi kalıyor, brenda mı, lisa mı. bölümün sonuna kadar emin olamadım. 2. bölümde anlıyoruz ki lisa' yı seçmiş. gerisinde bir şey yok. cenazeler bildiğin süsleme olarak kalmış. daha çok karakterlerin hayatlarına odaklanıyoruz. ilk yarıda brenda ortadan kayboluyor. bence bu süper bir durum. sonra ortaya çıkıveriyor. lisa' nın kaybolmasıyla anlıyoruz ki lisa' yı aradan çıkarıyorlar. bence idare eder bir karakterdi. ölmesi muhtemeldi ama ölümü biraz sır olarak kaldı gibi oldu. 4. sezon bunun için izlenebilir.

5.sezonda sona az bir zaman kala nate öldü. bu hikayenin nate ekseninde döndüğünü düşünüyordum. o ölünce dizi biter falan demiştim ama en klişe anlarda bile bitmedi, taktir ettim. gerçi 3. sezon başından sonra nate gene ölmemiştir falan diyordum ama gerçekten de ölmüş. aile bireyleri baaya etkilendi.

küçük bir detay var. ölümlerden sonra gelen beyaz ekran willa' nın doğumundan sonra da geldi durumu zaten kritik olduğu için öldü herhalde demiştim ama ölüm tarihi kısmı boştu. bence incelikli bir dşünceydi. bu arada brenda' ya başlarda baya gıcıktım ama bu sezon baya iyi bir karakterdi sorumluluk sahibi falan.

claire' e hala gıcığım ama sürekli bir kafası güzel gezmeler. bu arada hiçbir dizide bu kadar uyuşturucu kullanıldığını görmemiştim.

5. sezon 12. bölüm yani son bölümün son kısmında sitede bir sorun var.
http://diziizlemeli.com/video-5413-Six-Feet-Under-S05E12-5-Sezon-12-Bolum-Izle.html
buraya atlıyoruz.

üstelelik de bu kısım iyiki izlemişim diyebileceğim tek yeriydi. sonu müthişti. herşey sonlanıyor, ayrılanlar vs. ama bitse de gitsek tavrıyla değil yavaş yavaş. özellikle de son 5 dksı izlediğim en güzel sonlardandı. konu zaten bir cenaze evinde geçiyor. cenazesi gelen herkesin önce nasıl öldüğünü gösterip sonra da beyaz ekran üzerine mezar taşı gibi adı, soyadı, doğum ve ölüm tarihleri yazıyor. bu son 5 dk' da claire herkesle vedalaşıp yola çıkar, yolda giderken gelecekten sahneler görür. willa'  nın 1. yaş doğum günü, david ve keith' in evlenmesi gibi. bu arada karakterler yaşlanmaya başlar ama ölenler yaşlanmaz. sonra teker teker ilk bölümden beri hikayede olanların ölümü gösterilir. ruth, keith, david, rico, brenda.. en son da claire kendi çektiği duvarda asılı fotoraflara bakarken yatağında ölür. o anda gözlerine zoomlanıp bir anda arabasını süren şimdiki claire' e geçer. başka bir hikayede klişe gelebilir ama burda gerçekten güzel olmuş..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder