30 Haziran 2014 Pazartesi

haziranda bitenler..

the body shop el temizleme jeli (mandalinli): bu jel olayına tamamen işlevsel bakıyorum. özellikle metrodan inince hemen böyle temizleyecek bir şeyler gerekiyor bence. bunun kokusu çok çok iyi değil. ama piyasada fazla alternatif yok. o yüzden tekrar alabilirim.

the body shop deep sleep sprey: yastığa yorgana sıkınca daha iyi bir uyku vaad eden sprey. bence işe yaramıyor. uykuda hiçbir etkisi yok, kokusu da kötü bence. tekrar alınmayacak.

nivea dudak kremi: klasik dudak kremi işte. bittikçe alınası. gripken burnuma da sürüyorum bundan. sildikçe kurur ya hani. yüz kremleri fayda etmiyor ona. sadece bepanten ve nivea.

bath and body works body mist (sweet pea): güzel bir kokuydu, şekerlice ama hafif bir koku. tekrar bulsam alabilirim.

yves rocher papatyalı el kremi: sevmedim. bayık bir kokusu var. yapı olarak fena değil ama ben çabuk bitsin diye vücut kremi olarak kullandım. kampanyadan yararlanabilmek için almıştım zaten, muhtemelen tekrar almam.

27 Haziran 2014 Cuma

watsons alışverişim..

dead sea purifying clay mask: 3,5tl. değişik şeyler denemeyi seviyorum, evet.

gözlük silme bezi: 4,25tl. alışverişin asıl amacı bu arkadaştı. bunu fotoğraf makinamın lensini temizlemek için kullanmayı düşünüyorum. yoksa gözlük temizliğine o kadar da önem veren bir insan değilim.

25 Haziran 2014 Çarşamba

yedek batarya..

fotoğraf makinam için küçük küçük harcamalar yapmaya devam ediyorum. son alışverişim yedek batarya.

koskoca makinayı yanımda taşıyıp şarjı bittiği için çekim yapamamaktan nefret ediyorum. ee her kullanacağım zaman pili şarj etmek istemiyorum çünkü bitmemiş oluyor.

bu bataryayı o sebeple aldım. fiayı:55tl.

19 Haziran 2014 Perşembe

rossmann alışverişim..

elseve yeşil şişe: 13,95tl. çok seviyorum ama her alışımda biraz daha pahalanmış oluyor.

isana 7bitki özlü şampuan: 2,99tl. bunu deneyeceğim bakalım. o kadar ucuz ki, kötü çıkarsa duş jeli yaparım, içim acımaz.

bu da kendime ufak bir ödül. geçen bunu bir cafenin rafında görmüştüm, hangisi hatırlamıyorum. merak ettim, fiyatı: 3,45tl.

yurtdışından alışveriş..

an itibariyle yurtdışından ilk alışverişimi yapmış bulunuyorum. aslında ne zamandır istediğim bir şeydi. şu fotoğraf işine girişince elzem oldu.

deneme mahiyetine ufak ve ucuz bir ürün aldım. alışverişimi ebay'dan yaptım. basçek sitesinde bu konuda bir yazı var. gerçekten çok faydası oldu.
hot shoe spirit level cover protector denen, bizde su terazisi olarak geçen bir alet. aslında bunun 2-3 boyutlu olanları vardı ama benim ihtiyacım su terazisi değil flaş yuvasını kapatacak bir parça olduğundan bu tek aşamalı arkadaşı tercih ettim. alışverişi 1 haziranda yaptım. 19 haziranda elime ulaştı. tahmin edilen varış süresi 17haziran-7temmuz idi. o yüzden ideal bence.

kargo takibi veya sigorta yaptırmadım. kargo takibi 3$, aldığım ürün 1$ iken saçma olur diye düşündüm.

fiyatı 2,08tl idi. burda aynı ürün türk sitelerinde en ucuzu 20tl. üstelik her yerde bulmak mümkün değil. sanırım tek sorun ürünü 5$ olarak fiyatlandırmış olmaları. o kadarcık da olur artık..

4 Haziran 2014 Çarşamba

gelecekten bir gün..

şurdan izledim:
http://www.ultrafilmizle.com/gelecekten-bir-gun-filmi-full-hd-izle/5/

bu filmi izlemeye otobüste başlamıştım, sonra televizyon bozuldu, gelince evde devam ettim.

komik mi, başlarda öyle.