11 Ekim 2018 Perşembe

mübadele günlerinde aşk..

çok basit bir kitap.

sare diye bir türk kızı ile yunan adras birbirine aşık olur. girit'te resmo diye bir kentte yaşamaktadırlar. kızın babası evliliğe onay vermez. kaçmak isterler ama kızın annesi hastalanınca kız dayanamaz geri döner. oğlan rum çetecilere katılır ama türkleri korumaya çalışır, uzun süre ortadan kaybolur. o ara kızın annesi ölür. babası behiç bey adında bir aile dostları ile izmir'e gönderir. daha sonra mübadele kabul edilir. kız bir daha geri dönemez, babası girit'te ölür.

kız bir gün rüyasında sevdiği adamın ona behiç bey ile evlenmesini söylediğini görür. evlenirler. kemal isminde bir oğulları olur. bu arada adras'ın da yaralandığında onu tedavi eden kızdan bir çocuğu olur. çocuğu ve eşini anne babasının yanına getirir, 2 yıl sonra da ölür. sare daha uzun yaşar ama torununun doğumunu göremeden ölür.

torunu tıpkı babanessi gibidir. rüyalarında biriyle büyür. kimseye aşık olamaz. güzel sanatlarda okumaktadır. rüyalarındaki kişiyi resmeder. son resmi tıpkı girit'te babannesinin yaşadığı şeyleri anlatınca ona gerçeği anlatırlar. girit'e gitmeye karar verir.

orda adel adında biriyle tanışır ve aşık olur. şansına bu kişi adras'ın torunudur.

klişeler silsilesi bir kitap. satırları atlaya atlaya okudum doğrusu, o kadar sıkıcı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder