31 Temmuz 2015 Cuma

temmuzda bitenler..

estée lauder clear difference maske: çok çok etkiliydi diyemem. limonlu gibi ferah bir kokusu var. muhtemelen almam tekrar.



optonia güneş kremi: decathlon'dan 20tl'ye almıştım. şaşırtıcı şekilde iyi çıktı. baya da kullandım. gene görsem alabilirim.

they're real maskara: sevemedim bunu bir türlü. muhtemelen kullanmayı beceremedim. biraz kurudu gibi oldu, bir de çok sıkıldım, o yüzden veda ediyoruz.

the body shop duo body butter: çok sevdim. hem de 9tl gibi komik bir rakama almıştım. baya uzun süre de kullandım. kokusu da çok güzeldi. bu fiyata tekrar görürsem alırım ama sanırım tbs'nin yaz indirimini kaçırdım bu sene.

29 Temmuz 2015 Çarşamba

28 Temmuz 2015 Salı

c&a espadril..

fiyatı: 59,90tl

c&a ayakkabıları seviyorum. kalıpları geniş oluyor. ama bunlarla anlaşamadık. bir kere 37 numaranın ayağıma olması hiç normal değil. 1 gün giydim. rahat edemeyince geri verdim.

27 Temmuz 2015 Pazartesi

sahilde kafka..

ağır bir kitap. tamam bir öykü dahilinde ilerliyor ama aşırı psikolojik, arada bol bol bilgi vermeceli. o yüzden bitirmem 3 ayı buldu. benimle 2 yurtdışı gezisine çıktı. londra' ya giderken başlamıştım bu kitaba ve bitmedi. genelde uçakta çok sıkılır ve kitap okurum.

kafka tamura adlı 15 yaşında bir genç var babasıyla yaşayan. bir gün evden kaçıp takamatsu'ya kadar gider. orada bir pansiyona yerleşir ve komura kütüphanesine gidip gelmeye başlar. sonra bir gece parkta uyanır üstü başı kan içindedir. korkup pansiyondan ayrılır. yolda tanıştığı bir kızın evinde geçirir geceyi. ertesi gün kütüphane bankosunda oturan gence anlatır başına gelenleri. onu alıp dağ evine götürür bir süre saklanır. birkaç gün sonra kütüphane müdiresi ile konuşur ve orada kalmasına izin verirler. saeki hanım zamanında bir genci çok sevmiştir. bu genç üniversitedeyken ölmüştür. onun için sahilde kafka diye bir beste yapar. beste çok tutulur ama sevdiği genç ölünce saeki hanım da ortadan kaybolur. yıllar sonra döner ve kütüphanede çalışmaya başlar. genç onun annesi olduğunu düşünür. onun 15 yaşındaki halini rüyasında görür. sonra da şimdiki halini aşık olur.

bir de nakata adında biri vardır. savaş zamanı bir gün mantar toplamaya çıktıklarında bütün çocuklar bayılır. 1 saat içinde hepsi kendine gelir ama nakata'nın kendine gelmesi aylar sürer. uyandığında da okuma yazmayı unutmuştur. ailesi onunla ilgilenmez. valilikten gelen yardımla geçinmektedir. okuma yazması olmadığı için yıllarca marangozluk yapmıştır. aslında bir hayli fazla parası olmasına rağmen bir akrabasının dolandırması sonucu paraları kaybetmiştir. kendi halinde yaşamaktadır. kedilerle konuşabilme yeteneği vardır ama bunu kimse bilmez. kayıp kedileri bulmayı kendine iş edinmiştir. bir gün kayıp bir kediyi ararken johnny walker kılığında bir adamın kedileri yakaladığını duyar. uzun süre onu bekler. sonunda bir köpek gelip onu johnny walker'a götürür. adam kedileri canlı canlı kesip ruhlarından kaval yapmaktadır. kendisini hemen orada bıçaklamasını yoksa bütün kedileri öldüreceğini söyler. o da bıçaklar. evden çıktığında üstünde hiç kan lekesi yoktur. gidip kendini polise ihbar eder. polis nakata'nın deli olduğunu düşünür. nakata da şehri terk etmeye karar verir.

o gece kafka'nın da babası ölmüştür. nakata da çeşitli yollardan geçerek aynı yere doğru gider. yolda tanıştığı bir kamyon şöförü onu dedesine benzetip yardım etmeye karar verir. nakata okuma yazma bilmediği ve akılsız olduğu için bu işleri çok kolaylaştırır. nakata'nın içinden gelen yöne doğru giderler. nakata en son bir taş arar. taşı albay sanders kılıklı bir adam onlara gösterir. bu bir giriş taşıdır. taşı kaldırıp girişi açarlar. girişi açtıktan sonra nakata bir yer arar. o yer kütüphanedir. orada saeki hanımı bulur. saeki hanım ona bütün anılarını yazdığı dosyaları verir ve gitmelerinden hemen sonra ölür. nakata'dan bu anıları yazmasını istemiştir.

kafka'yı babasının ölümünden sonra polisler aramaya başlar. babası ünlü bir ressamdır. kafka da tek tanıktır. babasını öldürdüğü düşünülen nakata da bu yöne geldiğinden kafka'yı saklamaya karar verirler. tekrar dağ evine gider. orada bir orman vardır. kafka ormana gider. ve yıllar önce savaş zamanı kaybolan iki askerle karşılaşır. askerler onu bir kasabaya götürür. kafka orada bir gece kalır. saeki hanımın 15 yaşındaki gençliği ona yardım eder. sabah saeki hanım da gelir ona geri gitmesini söyler ve sadece kendisini hatırlamasını ister. o da geri döner.

anıları yaktıktan sonra nakata derin bir uykuya dalar ve uykusunda ölür. girişi kapatmak gence düşer. girişten geçmeye çalışan yaratığı görünce girişi kapatır ve yaratığı öldürür.

kafka geri dönünce evine geri dönmeye karar verir.

25 Temmuz 2015 Cumartesi

zara gömlek..

fiyatı: 1990 dinar.

tee belgrad'a gidip bunu mu aldım? evet. çünkü burda görsem gene alırdım.

24 Temmuz 2015 Cuma

waterproof case for canon..

fiyat: 6,28$

bunu ebay'dan söyledim sorunsuz geldi ama ön kısmı biraz küçük sadece 18-55 lens sığıyor. keşke alırken daha dikkatlı olsaydım.

23 Temmuz 2015 Perşembe

mudo tshirt..

tshirt: 24,95tl.

mudo outlet'den daha iyi bir şeyler bulmayı bekliyordum. aslında çeşitlilik fena değildi. sık sık ziyaret edilesi bir yer.

22 Temmuz 2015 Çarşamba

stargate..

http://unutulmazfilmler.co/stargate-yildiz-geciti-k2.html#izle

film eski olmalı, 90lar falan. saç modellerinden anlaşılıyor.

eski mısır'da piramitleri vs. uzaylılar inşa etmiş, ra bir geçit kurmuş ve insanları köle olarak kullanmış.

mitolojik efsanelere mantıklı açıklamalar getiren hikayeleri seviyorum.

21 Temmuz 2015 Salı

katy perry: part of me..

http://www.fullhdfilmizle.org/belgesel-izle/katy-perry-part-of-me/5

kadın star olabilmek için gerçekten çok çabalamış hala da çabalıyor. bence gerçekçi olmuş.

19 Temmuz 2015 Pazar

sd kart..

cd yazmakla uğraşacağıma arabaya sd kart alayım dedim. arkadaş kampanyalıymış.

lexar 8gb sd kart vatan bilgisayarda 15tl

18 Temmuz 2015 Cumartesi

night at the museum: secret of the tomb..

http://720pizle.com/izle/altyazi/night-at-the-museum-secret-of-the-tomb.html

hani böyle bazı filmler vardır. sinemada izlemeye değmez ama evde izlemeyi de unutursun bu onlardan. uçakta izlemeye başlamıştım ama kulaklığım bozuktu, değiştirmeye de üşendim. eve gelince ilk iş bunu izledim.

komik. bu sefer british museum'da geçiyor. nasıl özlemişim. keşke tekrar gidebilsem.

11 Temmuz 2015 Cumartesi

unutursam fısılda..

http://www.filmcuk.com/unutursam-fisilda-2014-yerli-film.html/4

bu film vizyondayken bir türlü gidememiştik. televizyona bile düştüyse artık izleyeyim dedim.

film bahane kostumler şahane. hikaye baya klasik hele abla kardeş hikayesi çok gereksiz olmuş ama kızın kostümlerine bayıldım.

2 Temmuz 2015 Perşembe

calendar girls..

http://unutulmazfilmler.co/calendar-girls-takvim-kizlari-k2.html#izle

başta biraz sıkıcıydı ama sonradan hareketlendi. teyzeler var işte ingiltere'nin taşrasında yaşayan. soyunup takvim bastırmaya karar veriyorlar. tabi meşhur oluyor. jay leno'ya falan çıkıyorlar.