17 Nisan 2015 Cuma

son alışverişler..

şemsiye £3

sonra bunu aldım. şekil süper, çok da hafif.

modern tate'den illa bişeyler almam gerekiyordu. her şey ya çok dandikti ya da çok pahalı. ben de silgi aldım £1

bir de accessories'ten bu kolyeyi aldım. £10

16 Nisan 2015 Perşembe

primark alışverişi 2..

gömlek:£6

elbise £12

£5 bunlar dışında spor atleti ve £4 destek aldım.

15 Nisan 2015 Çarşamba

topshop alışverişim..

eos lip balm: £7,50

bi ara bu eos ne meşhurdu. inatla gelmedi bize. sanırım bazı internet sitelerinde satılıyor. topshop'ta görünce aldım.

maple ve karamel kaplı patlamış mısır: evet topshop'a gidip abur cubur aldım. pişman değilim.
fiyatı: £2

herşey ya çok pahalı ya da çok uçuk. muadili burda 10lira falanken tutup da sırf topshop diye £80 vermek de içimden gelmiyor. baya dolandım topshop, h&m ve river island'da. flagship mağazaları çok iyi ama fiyatlar öyle olunca almadan çıktım.

en son bu kolyeyi gördüm. fiyatı £5. çok şirin, çok severek aldım. ama şimdi taksam sevgili imalarına mı neden olur diye çekiniyorum.

13 Nisan 2015 Pazartesi

forever 21 alışverişim..

bordo ceket
£24
elbise £21

diz altı elbise bulabilmek benim için çok zor. bu harika oldu. yalnız kemer kullanmak lazım.

12 Nisan 2015 Pazar

twinings alışverişi..

aslında londra'dan getirilebilecek en iyi hediye çay. hem çok pahalı değil, hem bilinen hem de sevilen bişe.

jasmine earl grey içindekiler poşet çay. ben jasmine sevmiyorum, siyah çayla ağır buldum.

twining earl grey üçlü set: £12

aslında bundan eve de bir tane alsam iyiydi. içindeki loose tea yani poşet çay değil.

her alışverişte poşete 2 tane poşet çay atıyorlar, denemelik.

assam bana baya sert geldi.

apple crunch ise güzel, diğer elmalılardan daha iyi ama genel olarak elma çaylarını başarısız buldum.

pure white tea

cherry bakewell green tea de aynı şekilde ekibe katılanlardan.

twinings selecetion pack de bütün siyah çaylardan oluşan bir set: £3

aslında özel kutu yaptırıp istediğin çaylardan koyabiliyorsun ama hesaplayınca kutunun pahalıya geldiğine karar verip kokusunu beğendiklerimi aldım.

11 Nisan 2015 Cumartesi

china town alışverişi..

havlu bone £5
saçı tutan bu zımbırtıyı ise daha kullanışlı buldum.

£2
yasemin çayı aldım. twining shop çok pahalıya satıyordu bunu. sırf ucuzmuş diye aldım. daha denemedim.

£2
süzgeç. aslında delikleri çok geniş olduğu için kullanışsız olabilir. ama gene de aldım.

£1

10 Nisan 2015 Cuma

who shop alışverişim..

who shop benim için must go yerlerden biriydi. maalesef zone 3'te ve yeri de oldukça zor olduğundan sürekli erteliyordum. son hafta sırf bunun için biletimi 1-3 zone olarak aldım.zaten o zamana kadar ufaktan kendime güvenim geldi. artık zone 2'de haritasız dolaşabiliyordum. maalesef zone 3 öyle değil.

bi kere tren yukarıdan gidiyor. londra metro sistemi çok gelişmiş eyvallah ama central london'dan çıkınca central, district ve hammersmith yukarıdan gidiyor, pek de makul değil yani.
neyse tfl.gov.uk'den tarifimi aldım. upton park durağında indim. sağa gideceğime sola gitmişim. pakistan gibi bir yere döndü ortalık, her yerde arapça/hintçe yazılar, tuhaf tipler. görmem gereken barking road var ama bir türlü gelmiyorlar. baya yürüdüm ben böyle. sonra tipini biraz beğendiğim bi dükkandaki ablaya sordum barking road nere diye. abla dedi geldiğin yöne gidecektin. ama çok uzak, otobüse bin. dedim ben yürürüm. metro istasyonuna geri yürüdüm. en korku dolu yolculuklarımdan biriydi. normalde yolda haritalar olur kentish'te bile vardı, burda o da yok. neyse metro istasyonunu geçtim, öbür tarafa yürüyorum. sokak isimleri tutmaya başladı, ama bir sokak ismi şöyle "green street".

evet green street hooligans filmini izledim. acaba beni de böyle döverler mi diye tırsarak yürürken west ham stadyumunu gördüm. fotoğrafını çektim. sorarlarsa büyük fanatiğim falan derim diye.
sonra boleyn ground diye otel gibi bir yerden döndüm. bu arada burası da ilginç bir yere benziyordu. bu kadar tırsmasam girerdim bile. ve sonra who shop.

dedim işte bu an her şeye değer ve mutluluktan ölebilirim. neyse girdim içeri kafamda must have bazı itemler vardı tabiki her şey ateş pahası. hele bir de tl'ye çevirince uçuyor.

11th doctor sonic screwdriver £13,99. 10th doctorunkini tercih ederdim. adama sordum onunki üretilmedi dedi. adam ya yalancıydı ya gerizekalı. çünkü ebay'de var. neyse bunu aldım gene de.


10th doctor action figure: £10,99

10th doctorla ilgili bir şeyler almam gerektiği için bu action figure'ü aldım.elinde 1cm boyunda bir sonic screwdriver var. ve evet arada oynuyorum. aldıklarımı açsam mı açmasam mı diye çok düşündüm ama açtım, dayanamadım.

bir tane de dalek almam gerekiyordu.

£5,99

bu en sevimlileri göz kısmı gerçekten oynuyor ve tekerlekli.

mini tardis £2,99

kafamda daha büyük bir tardis figürü mümkünse anahtarlık almak vardı ama £10 gibi bşeydi. ben de onun yerine minik minik bi kaç tane almayı tercih ettim.

tardis anahtarlık £1,99

tardis şeklinde nane şekeri kutusu: £4,99

weeping angel: £8,99. weeping angel da benim için must have bişeydi. maalesef sadece bu lego parçasını alabildim. çünkü diğerleri çok pahalıydı.

tshirt almayı da planlamıştım. tshirt çeşitleri vardı ama ben daha yaratıcı şeyler bekliyordum. mesela kafamda "the angels got the blue box" vardı. ama bulamadım. bunu aldım "keep calm and do't blink". bu sayede keep calm temasından da alışveriş yapmış olurum dedim.

£24,99

en çok para harcadğım dükkandı. aldığım hiç bir üründen pişman değilim ama kafamdakilerin yarısını bile alamadım. fiyatlar beklediğimden fazlaydı, ebay'da çoğu ürün daha çeşitli ve belki daha ucuz. bir de müzeye girdim. zaten £3 idi. ama londra'da para verip girdiğim tek müze. tardis anahtarı ile kapıyı açtım, daleklerle fotoğraf çektirim, odd'un yüzüne dokundum. değerdi.

7 Nisan 2015 Salı

souvenirs..

hediyelik defter kalem seti: 2 tanesi £9

leicester squire'den china town'a çıkarken milyoncu tarzı dükkanlar var. bütün hediyelikleri oradan aldım ama hepsini tek seferde almadım. adamla baya tanış olmuştuk o ara.



shot bardakları: £3,99





bunları da kimselere vermeye kıyamadım evet: ikisi £5



guinness anahtarlık açacak £9,99

bu markanın ürünü olduğu için pahalı. bi de bunu anlamadım mesela. bizde olsa bunların hep çakmasını yaparlar. orda yok arkadaş.
köstekli saat nothing hill bit pazarı ganimetlerinden. muhtemelen antika değil, çünkü birbirine benzeyen bikaç model vardı tezgahta. kendisi £4

anahtarlıklar 6 tanesi £5 bu da nothing hill ganimeti. bunları hediye ederim diye düşünmüştüm ama çoğunu kendime sakladım evet.

notting hill, oxford street ve leicester square kartpostalı 3 tanesi £1.

bunların metal plakada basılı olanlarından alayım dedim sonra nereyi daha çok sevdiğimi seçemedim. hatta covent garden falan niye almadım diye üzüldüm bi de.

6 Nisan 2015 Pazartesi

muji alışverişim..

muji markası istanbul'da var galiba ama ankara'da yok. o yüzden benim için orjinal bir mağaza. ürünlerinin aşırı minimal oluşuna bayıldım, burdan illa bişey almak istedim.

sabunluk £2,95 zaten böyle bişeye banyod ihtiyacım vardı.


yağ emici mendil £1,50

bunun da sadecik bir tasarımı var, üzerinde hiçbir yazı yok. pudrasız.

5 Nisan 2015 Pazar

marks and specer foods..

londra'da su işini çözmüşler, genelde yurtdışında en büyük problemdir. themes suyu içiliyor. kurstan çıkarken şişemi dolduruyordum, sonra gezerken de çeşme falan bulup oradan takviye ediyordum. en iyisi. zaten yanımda şişe taşımaya alışık bir insanım. bir gün çok sıkıldım bu rutinden, selfridges mağazasına girip tuvaletten su doldurmaya utandım. gittim su aldım. almışken de şu aromalı sulardan olsun dedim.

marks and spencer blood orange sarkling water: £1

tadı şekersiz meyveli soda gibi. sevdim ama şekersiz olsa da meyve aromalı olduğundan susuzluğu tam kesmiyor.

4 Nisan 2015 Cumartesi

fortnum&mason..

londra'dan alınabilecek en iyi şey çay sanırım. kozmetik ve giyimde zaten pek çok marka ülkemize gelmiş gibi.

ben de bulabildiğim tüm markaların çayından almaya çalıştım. fortnum and mason sanırım en pahalısı. bu arada dikkat edin yeşil çay ve siyah çayın earl grey versiyonu var. ikisi de birbirine çok benziyor.

bunu akşam aldım, odaya gittim ve yeşil çay olduğunu fark ettim. sabah ilk iş olarak mağazaya gittim ve değiştirmek istedim. biraz zorladılar, normalde yiyecek ürünlerini değiştirmiyorlarmış ama paketi bile açılmamış ve 24 saat bile geçmemiş olduğu için ikna ettim gibi.

yeşil çay £7,25
siyah çay £9,95

mağaza çok güzel bir bakkal. kraliyet ailesinin şarküterisiymiş. bisküvi ve reçellerde gözüm kaldı. artık bir dahakine.

3 Nisan 2015 Cuma

hardy's sweet shop..

hardy's sweet shop diye bir dükkan var. leicester squire tube station'un biraz yukarısında. çok şirin bir dükkandı, ordan bir şeyler almak istedim. bunu da sırf kutusu için aldım.

toffee meşhur bişe, biraz da onun için bunu tercih etmiştim. bildiğin şeker. ingilizler bir şeyi markalaştırmayı çok iyi biliyor.

farrah's orginal harrogate toffee: £3,99

2 Nisan 2015 Perşembe

next alışverişim..

next mağazaları gezerken hiç dikkatimi çekmemişti. cindirellla exhibition için sıra beklerken sohbet ettiğim ingiliz kadına nerden alışveriş etmeli falan diye sormuştum. o da bana bu mağazayı tavsiye etti. bazen çok kaliteli ürünler bulunabiliyor demişti.

bence c&a ayarında bir mağaza. son moda trendy şeyler yok. ama 2 parçayı çok beğendim.

yağmurluk: £58

biraz pahalı gibi ama çok beğendim. üzerimde çok iyi durdu. ayrıca londra'dan hatıra bir yağmurluk almak hep aklımdaydı.

etek: £20

etek de yanında geldi. hatta önce bir mağazada 12 bedeni denedim fermuarı çok zor çekiliyordu, kasaya gittim başka var mı diye. o mağazada yokmuş 20 metre ötede bir mağazamız daha var, orda beden de var dedi. inatla gittim, buldum aldım. keten olduğu için yazın kullanışlı olur diye umuyorum.

1 Nisan 2015 Çarşamba

superdrug alışverişi..

londra'da superdrug markasının kendi mağazası var. bizdeki watsons gibi. orjinal bir şeyler bulurum umuduyla girmiştim ama bizde olmayan pek bişe yok.

organix argan oil şampuan: £2,50

bu küçük boyu. küçük boyunu bizde görmedim. bu arada kullandığım en güzel şampuan idi.

batiste kuru şampuan mini: £1,50

bunu yok sanıyordum, bizde de varmış. tl'ye çevirince de hemen hemen aynı fiyata geliyor.

style expertise salt infusion surf sprey: £2

bu markayı bizde yok sanıyordum. sonra watsons'ta gördüm. çok kullanışlı bulmadım zaten bu salt sprey işini. saçımı kendi haline bırakırsam zaten dalgalı.

palmer's cocoa butter formula: £1,35

bunu gerçekten kullandım. yanımda götürdüğüm krem erken bitti, ya da çok kuruydu orası çok kullandım, bilmiyorum.