28 Şubat 2015 Cumartesi

şubatta bitenler..

the body shop almond hand and nail cream: bu bademli seriyi seviyorum. kokusu çok güzel ve emilmesi kararında ama bu tüplerden nefret ediyorum. ezilmesin diye bi pamuklara sarmadığım kaldı.

the body shop seaweed clay mask: bu maskeyi ne kadar sevdiğimi unutmuşum. favori 2. maskem diyebilirim. içindeki gerçekten tek kullanımlık bu arada. şaşırttı beni. gene de tester boyutundaki ürünü 34 liraya sattıkları için tekrar almak gelmiyor içimden.

l'occitane hydra vital gel: bu ürünü de sevdim. çok hafif bir yapısı var ama sürünce bir rahatlama yaratıyor. büyük boyunu alabiliirm belki.

clinique clarifying lotion: aşırı alkollü bir şey bu. yoğun da bir kokusu var. yüzüme votka sürer gibi hissettim. verdiği temizlik hissi hoşuma gitse de bu kadar alkol zararlı sanki.

l'occitane revitalizing fresh shampoo: bayıldım bayıldım. verdiği o ferahlık ve temizlik hissi paha biçilemez. yenisini aldım bile.

john frieda frizz-ease thermal protection: bunu en az 5 senedir kullanıyorum, yeni bitti. hatta dibindeki 2 kere daha kullanılırdı da sabrım tükendi. kokusu güzel, hafif yatıştırmasını seviyorum ama ısıdan gerçekten koruyor mu, emin değilim.

the body shop tea tree face mask: bu yosunludan tamamen farklı imiş. yüzümü baya yaktı. maskenin yapısı da farklı içinde yağ olduğunu hissettiriyor. klasik kil maskeleri gibi tamamen kuruma durumu yok.

fena değildi aslında. dönemsel sivilceleri kuruttuğunu hissettim. belki tekrar alınabilir.

devir..

güzel kitapmış. arkadaş imza günü var deyince, ben de nasılsa onunla o sırayı bekleyeceğim diye. bir kitap da ben aldım. yazarla tanışmamız böyle oldu. ece hanımı çok sevdim. gelen herkesle tek tek tokalaştı, hal hatır sordu. sıra bize geldiğinde nerdeyse 2 saat olmuştu ama en ufak bir bitkinlik görmedim.

kitaba gelince: iki çocuk var. ayşe ve ali. ayşe daha elitist. babası dpt'de, annesi mecliste çalışıyor. ikisi de solcu. hatta annesi hapse de girmiş ama çok korkmuş. olaylara pek bulaşmıyorlar. ev kurtuluş'ta. bir de anane var. olgunlaşma mezunu.cumhuriyet kadını.

ali seyranbağlarında oturuyor. küçükken kuyuya düşürmüş babası. o yüzden pek konuşmuyor. cebinde ipler var. annesi bir gün babasının çocuğu kuyuya düşürdüğünü öğrenince çalışcam ben der. o ara da evleri yakılmıştır. ali'nin babası ayşe'nin babasının çalıştığı yerde çaycıdır. evin yakıldığını da duyunca ali'nin annesi gündelikçi ayşelere gider. ali'yi de götürür. orda arkadaş olurlar.

genelkurmay başkanının uçamasın diye kuğuların kanadını kırdığını duyunca kuğuyu kaçırıp kurtarmaya karar verirler. ama önce meclise kelebekleri sokmak gerekmektedir. çünkü kelebek girerse hüseyin abi bile girebilir. bu arada hüseyin abi aslında sinan'dır ve babası zengindir, samim amcaların kardeşidir ama bağlar'da yaşar alilerle. birgül ablayla birbirlerini sevdikleri için devrimci nikahı yapmışlardır. darbeden bi önceki gece hüseyin abiyle birgül abla ayşelerin balkonuna atlamaya çalışır ama o anda ayşe'nin babası perdeyi çeker.

ertesi sabah kuğuyu kurtarmaya karar verirler. çünkü kelebekler meclise girmiştir ama annesi oraya fotoğraflar falan da sakladığı için hakkında soruşturma açmışlardır.

kuğuyu bayıltmak için kloroform'u ayşe cavit'in eczanesinden almıştır. ayşe'nin ananesi cavit beye aşıktır. cavit bey evli ama jale hanım teyze onun karısıyla boşanacağını söylemiştir. o gün anane her şeyi söyler ama cavit bey ben karımı seviyorum falan deyince ayşe limonatasını düşürmüş gibi yapar kaçmak için.

kuğuyu kaçırdıkları sabah darbe olur. askerler gezer. eve de gelirler. çünkü bir gün önce samim amca silah bırakmıştır. ama saklarlar onu. sonra ordu'ya gitmeye karar verirler. ayşe'nin dedesi hastadır. bir de çocuklar kızamık olur o hafta. yola çıkmadan anane çorba yapıp silahları içine saklar. tencereleri de jale hanım teyzelerin evinin önüne koyar. kendilerini kominst diye polise ihbar ettiği için.

giderlerken gazete okurlar. perşembe ilçesinde kuğular vardır. o kuğuyu oraya götürürler. yanlarına koyarlar. o da onlarla uçar gider.

27 Şubat 2015 Cuma

pixel saç..

yeni moda buymuş. pixel pixel saçlar. bunu yapabilecek kuaför var mıdır acaba buralarda?

21 Şubat 2015 Cumartesi

big hero 6..

http://unutulmazfilmler.com/big-hero-6-6-super-kahraman-k2.html#izle

şirindi. herhalde ilk japon süper kahraman filmi. yalnız ufacık çocuğun 14 yaşında evinin garajında yapabildikleri süper.

20 Şubat 2015 Cuma

l'occitane şampuan..

l'occitane revitalizing fresh shampoo: 57tl

bi boy büyüğü olsa onu da alabilirdim, kalmamış.

bu sefer numuneler fakir. cepa'daki görevliyi daha çok sevmiştim. sırf bu yüzden oraya gidebilirim. hem de süsledi, koku falan sıktı poşete daha sevimliydi.

a hard day's night..

http://unutulmazfilmler.com/a-hard-days-night-genclerin-sevgilisi-k4.html#izle

beatles'in filmi olduğunu bilmiyordum. izlemek güzeldi. acaba ne kadar gerçekçi merak ediyorum. sen dünyanın en ünlü rock grubu ol ama bebek gibi odaya tıkıl.

18 Şubat 2015 Çarşamba

penti..

siyah çorap:2,65tl.

bu sene ne çok çorap aldım. ankara'daki bütün penti mağazalarını gezdim galiba.

16 Şubat 2015 Pazartesi

13 Şubat 2015 Cuma

rossmann alışverişim..

clear şampuan:7,99tl. evet bunu da yaptım erkek şampuanı da aldım. nane özlü şampuanların sadece erkek reyonunda bulunması çok ilginç.

altapharma aynısefa çiçeği kremi: 3,49tl. bunu da kasada söyledi. bir deneyeyim dedim.

12 Şubat 2015 Perşembe

l'occitane alışverişi..

saçımdaki kepek geçmedi hala. bir umut bu şampuanı aldım. iyi gelirse büyük boyunu bile alabilirim. fiyatı: 17,00tl

 giderek daha çok seviyorum bu markayı. gene bir sürü tester verdiler. hem de istemeden. bundan sonra müdavim olacağım gibi.

11 Şubat 2015 Çarşamba

timsahlı rüya..

şimdi evde bir timsah varmış. onu 1 kere bile görmedim. ama evin içinde biliyoruz, tetikteyiz. anlamını çözemedim. bi yerde hayatının tehlikede olması diyor, bi yerde huzura kavuşma. şu rüya tabirlerine bir standart getirmeleri lazım.

la délicatesse..

http://unutulmazfilmler.com/delicacy-la-dlicatesse-askin-renkleri-k2.html#izle

klasik, sıkıcı, romantik bir audrey tatou filmi. nasıl bişeyse tüm şirket patronuyla çalışanıyla sokaktaki adama kadar bu kadınla birlikte olmak istiyor. bula bula tipsizin tekini buluyor. adamın tipine çok laf ettiler bişey demişcem ama ağzı çok tuhaf yahu. bakmaktan izleyemedim o sahneleri.

10 Şubat 2015 Salı

victoria's secret alışverişim..

victoria's secret yaklaşık bir yıl önce next level avm'ye açıldı, biliyorum ama next level'i sevemedim. aynı yerdeki 3. avm oluşundan mı gereksiz buluyorum bilmiyorum ama şu ana kadar sadece 1 kere gittim. onda da yanımda başkaları vardı, yemek yiyip çıktık.

kentpark'ta açıldığını duyunca sevindim. kentpark'ı seviyorum, hatta yanındaki cepa'dan daha çok seviyorum. decatlon bunun en birinci sebeplerinden, harvey nicolson yerine inditex grubu mağazaları gelince daha bir sevdim. neyse.

victoria's secret acayip pahalı bir marka. ama ürünleri güzel. standın birinde 3 ürün 99tl idi. ben de onlardan seçim yaptım. parfümlerin neredeyse hepsi şekerli ve meyve aromalı. aldığımdan beri sıkınıp duruyorum, sevdim. pişman değilim..

9 Şubat 2015 Pazartesi

ernest et célestine..

http://unutulmazfilmler.com/ernest-et-clestine-k4.html#izle

tam bir çocuk masalı. hollywood yapımı animasyonlar gibi değil, daha masum, sakin bir film. altyazılı olmasa küçüklerle oturup izlemelik.

8 Şubat 2015 Pazar

nar ağacı..

güzel bir kitaptı. trabzon, tebriz, bakü, batum, istanbul, yezd, taht-ı süleyman şehirlerinde balkan harbinin öncesinde başlayan bir hikaye. anlatıcı günümüzden. dedesi ile annanesinin hikayesini merak ediyor. fotoğraflara bakarken birden kendini öykünün içinde buluyor.

önce zehra, yani ananesi. o zaman daha genç kız. büyükhanım ve hacıbey ananesi ve dedesi. ama anne babaları öldüğü için abisi ismail'le kendilerine onlar bakıyor. evin şımarık kızı, abisi lisede öğrenci bir sene sonra istanbul'a felsefe okumaya gidecek, felsefe okumak istiyor, şair ama henüz şiir yazmamış. o arada zehra resme merak sarar. ismail'in hocası celil hikmet bey ders vermeye başlar zehra'ya. birbirlerini severler, aileler de uygun görür evlendirmeye karar verirler ama o arada balkan harbi çıkar. ismail gönüllü yazılır, celil hikmet de askere gider. hepsi gülcemal isimli gemiyle sevk edilir. ismail'ın akibetinden uzun süre haber alınamaz.

balkan harbinin ardından 1.ds çıkar. ruslar trabzon'u işgal eder. büyükhanım, zehra, tehcir edilen ermeni komşularının kızı anuş yola düşer. hacıbey evde kalır. çünkü tek bacağını 95 harbinde kaybetmiştir. o dönemde çok yürümüş, tekrar yürüyemecektir. yolda çok zorluk çekerler. bir dere kenarına geldiklerinde annesi boğulan hasan da ekibe katılır. samsun'a vardıktan sonra bir gemiyle istanbul'a geçer. erenköy'deki yiğenin yanında kalırlar. bir gün hastaneye gidip ismail'in akibetini öğrenirler, tifüsten ölmüştür.

settarhan ise tebriz'de halı tüccarıdır. babası mirza han taht-ı süleyman'da, zengin, halı üreticisidir. settarhan azam'ı sevmektedir. babası settarhan'ı kervanla teslimata yolar. yezd şehrinde zerdüşi piruz da teslimat yapılacak kişinin oğludur. lakin settarhan'ın geldiği gün babası ölür. onu sessizlik kulesine götürürken piruz'un yanında olur, kısa süredir tanışmalarına rağmen dost olurlar. dönüşte azam'a fikri sorulmasa da settarhan ile azam'ınn nişanının ilan edileceği hafta piruz taht-ı süleyman' a gelmek ister. ailesi bu durumdan hoşlanmasa da gelme denmez. halı atölyelerini gezdirirken piruz ve azam birbirlerine aşık olurlarlar. piruz tekrar gelip azam'ı ister vermeyince kaçırır. mirza han setttar'a bu işi temizlemesini söyler ancak settarhan yapamaz ve kaçar. mirza han daha sonra dayanamayıp azam'ı affetmiştir, piruz müslüman olmuş, düğünle evlendirilmişlerdir.

nakşi dergahına girer bir gece çay yapmayı öğrenir. kaçtığı gece sehend dağlarında soğuktan donmak üzereyken yaşamak istediğine karar verir. bir gece meyhanede öylesine tanıştığı sbatum'daki sofya'nın yanına gider. sofya teklifsiz kabul eder onu. o dönemde bolşevik hareketin etkili olduğu batum'da bu hareketi destekleyenlerden biridir sofya ve yanındakiler. sofya settarhan'a aşık olsa da onunla evlenmeyi kabul etmez, settar da evlenmeden onunla olmayı kabul etmez. böyle bir tartışma ertesinde sokaklarda yürürken kuyumcu sarrafım'ın soyulduğunu görür, müdahale eder. ermeni çeteciler onu tutuklar, hakkında ölüm fermanı çıkarır. fakat ertesi gün bolşevik devrim olur.sofya'nın arkadaşı vasili kaçmasına yardım eder. trabzon'a giden bir gemiye bindirir. rus parası pul olsa da kaptan cemil onu tranzon'a bırakır, hatta para verir, yol gösterir. trabzon'a varınca cemil'in söylediği kahveci çerkez arslanbey'in yanuna gider. orda çalışmaya başlar. amacı para biriktirip istanbul'a gitmektir. çayı çok güzeldir, arslanbey onu sever.

bu arada muhacirler geri döner. onlara cemiyet yardım etmektedir. bakü'de cemiyeti gören settarhan da onlarla birliktedir. iran konsolosu settarhan'ı çok sevmektedir. onu evlendirmeye karar verir. zehra ile tanıştırır ve evlenirler.

yazar bu anları uzaktan izlerken bir yandan da bu mekanları gezer. yol arkadaşı yasemen ile tebriz'e, batum'a gider. geçmişini gördüğü yerlerin şmdisini de ihmal etmez. zaten bu yolculuklar sırasında bu hikayeyi görmektedir.

4 Şubat 2015 Çarşamba

sırt çantam..

sırt çantası: 39,95tl

sanırım ilkokuldan beri ilk defa sırt çantası satın aldım. ne kadar kullanabilirim bilmiyorum, tam da istediğim  model değil ama idare ederim artık.

2 Şubat 2015 Pazartesi

les femmes du 6me étage..

http://unutulmazfilmler.com/the-women-on-the-6th-floor-les-femmes-du-6me-tage-altinci-kattaki-kadinlar-k4.html#izle

komedisi az bir filmdi bu. alttaki eleman üst en soldaki kıza aşık. bu kız yeni gelen ispanyol hizmetçi. kadın adamda bişeyler olduğunu fark edip evden kovuyor. adamın da canına minnet gidip 6.kattaki hizmetçilerle yaşamaya başlıyor. ama kız da az değil ispanya'da gayrimeşru bir oğlu var. halası bu adamdan uzak tutmak için onun adresini veriyor. kız da gidiyor. 3 sene sonra adam karısından boşanıp kızın yanına gidiyor vs.

la placard..

http://unutulmazfilmler.com/le-placard-the-closet-dolap-k4.html#izle

işte komik bir film. sağdaki mösyö dünyanın en sıkıcı adamıdır ve işten kovulmak üzeredir. komşusu akıl verir ve gay olduğunu gösteren fotoğraflar yollar. haliyle kovamazlar. ondan sonra insanların merak ettiği bir adama dönüşür tabiki o arada gerçek aşkını da bulur vs.

clueless..

http://unutulmazfilmler.com/clueless-firlama-kizlar-k2.html#izle

klasik hollywood filmi. zengin babanın aptal ama güzel kızı aşkı buluyor.

1 Şubat 2015 Pazar

bienvenue chez les ch'tis..

http://unutulmazfilmler.com/welcome-to-the-land-of-shtis-bienvenue-chez-les-chtis-k2.html#izle

komik film. adamın birinin tayini kuzey fransa'ya çıkar. o bölge hakkında korkunç hikayeler vardır. oraya korka korka gider ama sonra çok eğlenir..

la doublure..

http://unutulmazfilmler.com/the-valet-la-doublure-vale-k2.html#izle

fransız komedilerini sevmeye başladım. alors

soldaki eleman zengin ama evli, ortadaki kadın metresi. karısı anlamasın diye sağdaki elemanın sevgilisi olduğuna ikna etmeye çalışıyor, o eleman vale. sevdiği bir kadın var. kadına evlenme teklif ediyor ama kadın kabul etmiyor. kocası bunlara para verip bi kaç gün sevgili numarası yapmalarını istoyor, adamın evinde yaşıyorlar.