31 Ekim 2014 Cuma

trois couleurs: blanc..

şurdan izledim:
http://unutulmazfilmler.com/three-colors-white-uc-renk-beyaz-k2.html#izle

bu 3 filmden oluşan bir seri. benim izlediğim beyaz.

filmde gerizekalı bir adamın kendi eşşekliği yüzünden dünyalar güzeli karısına yaptığı eziyetleri izliyoruz. kadın adamın suçlu olduğu bir sebep dolayısıyla boşanıyor. eşyalarını ve kendini hiç bilmediği bir ülkede sokağa atmak biraz insafsızca ama adamın sonrasında onu hapse attırması iyice saçmalık. üstelik de kadın adamı hala seviyor.

ekimde bitenler..

rdl young eyeshadow base: bu güzel bişeydi aslında. hatta far olarak da kullanılabilecek hafif sedefli bir yapısı vardı.
ben pek kullanamadım. geçen de baktım kurumuş biraz, pul pul kalıyor. vedalaştık. muhtemelen bir daha almam.

dirty works body scrub: fena değildi, köpürmesi güzel, kokusu eh işte. içinde minik parçacıklar var ama daha çok duş jeli gibiydi. sanırım tekrar almam.

vichy aqualia thermal: biraz yoğun bir krem bu. o yüzden cildim neme ihtiyaç duydukça kullandım. sevdim aslında, tekrar alabilirim de.



eyüp sabri tuncer kadın teni kolonyası: değişik bir üründü. ben bayıldım ama çevredekiler kötü buldu. o yüzden tekrar alamayacağım. gül ağırlıklı bir koku ama gülsuyu gibi de değil tam. değişik ilginç bir koku.

lady speed stick: klasik bir şey. aslında pek memnun değilim çünkü siyahlarda çok fena iz yapıyor.

28 Ekim 2014 Salı

azerbaycan sodası..

kars, ardahan günlerinde gördüm. 2 şişesi 1 lira idi. güzel ekstra gazlı sanki..

27 Ekim 2014 Pazartesi

rio 2..

şurdan izledim:
http://www.filmifullizle.com/rio-2-2014-turkce-dublaj-izle.html/3

çok çocuksuydu yahu. tamam animasyon severim ama winx club tarzı bişeydi nerdeyse.

digital slr..

bu dergiyi almamın tek sebebi bu temizleme kiti. bunların muadili ebay' da 3$ civarında, hem de geldi gelmedi bi sürü sıkıntı.
9,5tl verdim, dergiyi de okurum herhalde.

body shop alışverişi..

ben alışveriş yaptıktan sonra tbs %50 indirime girdi. neyseki aldıklarımın hiçbiri bu kapsamda değil.

body butter duo: 9,90tl. bu body butterların duosunu ne zamandır merak ediyordum ama fiyatı pahalı bulduğum için almıyordum. 9,90' a bulunca kaçırmadım.

el kremi seti:29,90tl. muadili çok daha ucuz markalar var, kabul ama 3'ü ayrı ayrı merak ettiğim ürünlerdi, o yüzden aldım.

cranberry sabun:2,90tl. bunu da kasadaki adam önerdi 2,90 dedi, tek kaldı dedi. aldım ben de. kokusu güzel.

24 Ekim 2014 Cuma

ebay alışverişi..

yaz başından beri ebay' dan aldıklarım gelmiyor diye söylenip duruyordum. aldıklarımdan biri 2 ay sonra geldi.

adamlar sarmış sarmalamış da ne güzel.
fotoğrafta net belli edemedim ama parça kırık geldi. zaten 2 ay olmuş, altı üstü 3 dolarlık şey. geldiğine o kadar sevindim ki zaten, geri gönderesim bile gelmedi.

22 Ekim 2014 Çarşamba

kitap alışverişi..

yüksek lisans için kitap almam gerekiyordu. listedekilerden sadece birini bulabildim, kargo parası ödememek için normalde alacaklarımdan da aldım. bu sefer idefix beni acayip şaşırttı. pazar akşamı sipariş vermiştim, salı günü ulaştı. gerçekten çok hızlılar.

fedai: 19,50tl

inferno: 14,81

varolmanın dayanılmaz hafifliği: 19,13tl

yorum ve aşırı yorum: 10,50tl

20 Ekim 2014 Pazartesi

çikolata..

bunları atatürk havaalanının free shopunda tester olarak koymuşlar. 7-8 tane aldık galiba.

içi badem, ortası hurma, dışı çikolata kaplı gibi bir şey.

lindt mağazasında orjinal lindt çikolatalar da vardı. bunları başka hiçbir yerde göremedim. sanırım italya' ya özgü idi.

doppio latte sütlü olanı.



biscotto bisküvili. favorim bu.

latte arancia portakal parçacıklı.

bianco cereali fena değil.

latte nocciole: eser miktarda fıstık var içinde, eh işte.

fondente limone: limonlu çikolataya alışık değiliz sanırım pek sevmedim.

les émotifs anonymes..

şurdan izledim:
http://www.turkcealtyazili.com/isimsiz-romantik-les-emotifs-anonymes-2010.html

filmle ilgili en sevdiğim şey dilinin fransızca ve türkçe altyazılı olması. söylenen her şeyi anladım. düzenli olarak böyle filmler izleyebilsem fransızcam ilerlerdi ne güzel.

onun dışında film klasik fransız romantik filmi. 2 çekingen, filmde kendilerinin emotif olarak tanıtan kişi var. romantik demişler ama duygusal demek daha doğru sanki. kız aa grupları gibi bir gruba katılıyor, adam da psikoloğa gidiyor yani isim ve türkçe çevirisi nispeten uyumlu.

bunlar çikolata yapıyor. son dönem romantik filmlerin yan unsuru da çikolata oldu bu arada.

19 Ekim 2014 Pazar

chocolate covered oreo..

çikolata kaplı oreo ile ilgili anlamadığım tek şey nasıl olup da çikolatayla kaplanırken oreonun bisküvisinin ıslanmadan kalabildiği..


17 Ekim 2014 Cuma

body shop alışverim..

ben görmeyeli body shop ne kadar pahalı bir marka olmuş öyle. cilt bakım ürünlerinde 3 al 2 öde var diye gittim. aslında mükemmel diyebileceğim bir ürünü yok ama şu gözenek sıkılaştırıcı serumun şişesini seviyorum. ufak olduğundan yer kaplamıyor diye seyahatlerde günlük nemlendirici olarak yanıma alıyorum. ama 4 parça şeye 90 küsür ödeyince içim acıdı. en yakın zamanda muadili buluna.

seaweed serum: 39,90tl

seaweed matifyinh day cream: 42,90tl

bu da ne zamandır body butter almıyorum diye aldığım bir şey. bakmayın ufacık göründüğüne kendisi 13,90tl.

aslında biraz daha alışveriş yapasım vardı, uzun süredir body shop' a girmiyorum. ama fiyatlar o kadar uçmuş ki. mesela tek kullanımlık maskeler bile 7,90tl idi. oha

16 Ekim 2014 Perşembe

h&m alışverişi..

antares' e h&m açılmış. çok da iyi olmuş. ferah, ankamall gibi sıkış sıkış değil. yeni sezon da gelmiş. kendimi zor tuttum.

divided iphone kılıfı 9,95tl.



fruity wet wipes: 1,95tl.

hem de tüm reyonları ile gelmiş. bazı mağazalarda kozmetik veya spor giyim kısımları olmuyor, burda var.

14 Ekim 2014 Salı

watsons alışverişi..

syoss şampuan: 5,99tl. bunu sırf ucuzmuş diye aldım. watsons' ta kampanya vardı. deneyeceğim.

12 Ekim 2014 Pazar

mudo çantam..

bu da yeni çantam. kendisi mudo. 139tl idi. turkcell sarı kutudan 300 puanımı yiyerek %20 indirimle 111,20tl'  ye geldi.

8 Ekim 2014 Çarşamba

kos alışverişi..

yurtdışında en sevdiğim şey market gezmek. çok uçuk şeyler değil ama mesela bizde de olan markaların tr' de satılmayan ürünlerini denemeyi seviyorum.

kelloggs special k milk chocolate chewy delight da onlardan biri. içinde 4 tane yulaf bar var. resimde göründüğü gibi. tekrar bulsam alırım gene.

diğeri lipton ice tea tea&honey tozu: bu ice tea' nin tank gibi toz formunda satılacağı da hiç aklıma gelmezdi.

bu şekilde 8 mini poşet var içinde. 1 tanesi 500ml ice tea yapabiliyor. hele de soğutunca baya bildiğin ice tea oldu, hiçbir farkı yok bence.

7 Ekim 2014 Salı

kos..

bodrum' a kadar gitmişken kos' a geçmeden olmaz. gene aynı yerler aslında. zaten ada o kadar küçük ki. 2 saatte bitiyor.

bu kez trene bindik. tren kesinlikle binilmesi gereken bir alet. kişi başı 5€ ama bütün adayı görmüş oluyor insan.

bu da süngerim. aslında sünger almayacaktım, sünger satan bir dükkana bakıyordum öylesine. adam isterseniz size tanıtayım dedi. iyi dedik. 5 çeşit sünger gösterdi. mesela doğal sünger böyle kahverengimsi olurmuş. o sarı olanlar kimyasal işlemlerle sarartılır ve 6 aydan fazla dayanmazmış.

benim aldığım 3. kalite, peeling etkili olduğunu söyledi 5-6 yıl dayanırmış. kendisi 7€



bir de bu dükkanda dondurma yemeden dönmemek lazım. italya' da vendt' te yediğim çikolatalıdan sonra 2. favorim burası. yok böyle bir tat. bütün günü sadece dondurma yiyerek geçirdik zaten. tüm çeşitleri güzel ama ferrero roche olanın kalbimde ayrı bir yeri var.

3 Ekim 2014 Cuma

man of the house..

şurdan izledim:
http://jetfilmizle.com/bizim-evin-erkegi-man-of-the-house-turkce-dublaj-izle.html/5

klasik bir hollywood komedisi. ponpon kızlar bir cinayete tanık olur ve özünde iyi ama asabi bir polis onlara bekçilik eder. olaylar vs. bu arada esas oğlan aşkı bulur tabi ki vs. vs..

g.i blues..

şurdan izledim:
http://www.izlebizle.net/g-i-blues-1960.html

yeni mükemmel bir elvis filmi daha. elvis' ten daha iyi olan bir şey varsa o da üniforma içindeki elvis'tir.

elvis' in erken dönem filmlerini daha çok seviyorum. senaryolar kesinlikle daha iyi oluyor. elvis de daha doğal oynuyor sanki. zaten adam her haliyle yakışıklı.

filmle ilgili tek sorun türkçe dublajlı olması idi. yani insan elvis gibi birinin filmini nasıl dublajlı yapabilir ki?

2 Ekim 2014 Perşembe

güneş kremi alışverişleri..

m&s formula spf 50: 19,90tl.

marks and spencer' ın ankara mağazasında görmemiştim bunu. güneş kremi ama stik formda. özellikle burun, dudak gibi en fazla zarar gören bölgeler için demiş ama ben alnımda ve yanaklarımda da kullandım. hani tatilde cilt aşırı kurur ya, o dönem kullanmak için ideal gibi.

tatilin ortasında güneş kremim bitince acil bir şeyler almam gerekiyordu. tekin acar' da clinique ürünlerinde kampanya varmış. 2 al 1 öde ile ikisi 79tl.

clinique' in bu kremi yağsız formüllü olduğunu iddia ediyor ama daha önce kullandığım kreme göre gayet yağlı bir yapısı var.

bunların biri bitmelik oldu bile. deniz kenarında kullanılır ama günlük kullanım için daha önce kullandığım markaya geri döneceğim.

1 Ekim 2014 Çarşamba

ankara ankara, bir başkentin doğuşu..

güzel bir kitaptı. ankara' nın tarihini anlatıyor.

osmanlı döneminde ankara' nın ne durumda olduğu ile başlıyor. tabi bu dönemde ankara ile ilgili birlgiler sınırlı.

sonra kurtuluş savaşı öncesinde başkent tartışmaları. mesela ankara' nın başkent oluşuna böylesine bir muhalefet olduğunu hiç düşünmemiştim. benim gözümde ankara'nın başkent oluşu o kadar doğal bir durum ki. halbuki baya tatışmalar olmuş bu konuda.

ardından büyükelçiliklarin taşınması mevzuu. tabikio dönemde ankara' da hiçbir şey yok. otel bile yok. büyükelçiler gelmek istemiyor. hatta ingiliz büyükelçisi yeterince inat edip diğer ülkeleri de kendi tarafına çekebilirse rejimin yıkılacağını bile düşünmüş.

en son da meşhur yansen planına nasıl uyulamadığı.

kitapta olay bazlı gittiği için bazı yerlerde tekrara düşmüş. kitabın son bölümü sonuç kısmı. sadece orayı okumak bile yetiyor aslında. zaten ondan öncesi ankara hakkında şiirler ve fotoğraflar. yani aslında kalın görünen ama çabuk biten bir kitap.