31 Ocak 2014 Cuma

ocakta bitenler..

clinique happy parfüm: aslında severek kullandım ama çok klasik bir kokusu var. tekrar almam.

dkny be delicious: pembe olanını bitirdim. zaten baya minik bir şeydi. kokusunu sevdim. tekrar alınabilir.

dkny be delicious: yeşil olanı da bitirdim. dediğim gibi o kadar ufakları ki 1-2 kullanımlık nerdeyse.

ufak oluşları kullanırken kötü ama oyuncak olarak inanılmaz eğlenceliler.

pembe olanı daha çok sevdim. yani tekrar alacak olsam pembesinden alırım.

bath and body works mum (leaves): bunu küçük almıştım ama içlerinden en iyisi bu çıktı. tarçınlı bir kokusu var. kokuyu tam olarak veriyor, uzun süre yanınca baymayan bir koku. bir daha bbw görürsem kesinlikle tekrar alınacak.

lush coalface: ehh işte bir üründü. öyle aman aman bir etkisini görmedim. kömür parçacıkları sabunun içide pütürlü bir yapı yaratmış, yüzümü çizer diye korktum açıkçası. muhtemelen tekrar almam.

bbw sweet pea duş jeli: bu duş jeline de bayıldım. deli gibi köpürüyor. banyo kopüğü olarak bile kullanılabilir hatta. mesela ben duştan çıktıktan sonra yarım saat fala küvetteki köpük sönmüyor.

duj jeline çok para vermeyi saçma bulduğum için tek çeşit almıştım ama bir dahaki bbw ziyaretimde koli koli alıcam.

rival de loop young anti shine paper: bu arkadaşların göstediği performans aşağı yukarı hep aynı. geriye sadece fiyat kıyaslaması kalıyor bence.

tekrar alabilirim ama daha ucuz bir muadilini bulursam onu tercih ederim.

30 Ocak 2014 Perşembe

dirty works..

şu dirty works ürünlerini ne zamandır merak ediyordum. hazır gratis indirime girmişken denemek istedim.

fiyatı: 14,94tl'ye geldi. içinde 3 adet tam boy ürün olduğu düşünülrse gayet kârlı bir alışveriş oldu.

29 Ocak 2014 Çarşamba

mudo alışverişim..

şu mudo' dan msj gelip duruyordu yılbaşından önce puanlarınızı harcayın diye. bir türlü fırsat olmadı. acaba devam ediyor mudur diye uğradım, maalesef bitmiş.

şansıma sezon başından beri aradığım eteği buldum. istediğim gibi tam diz hizasında, 42 beden :)) fiyatı da fena değil: 49,95tl. mango' da bu eteklerin 10liraya da satıldığını duydum ama onlar über mini.

bir de bu eldivenleri gördüm, dışı penye, içi türlü. fiyatı: 11,95tl. kaşe eldivenler de vardı aslında ama kaşe eldivenim zaten var bu yumuşacık. fiyatı da çok iyi. bunların pazarda bile 10lira olduğu düşünülürse..

25 Ocak 2014 Cumartesi

la vie d'adele..

şurdan izledim:
http://filmtvizle.org/mavi-en-sicak-renktir-la-vie-dadele-izle.html

film kalitesi biraz düşük, üstteki zaman göstergesini bile silmemişler, türkçe altyazıların altında ingilizceler duruyor vs. ama gene de izledim. fransızca altyazılı film bulmak baya zor.

film klasik fransız filmi. olabilecek tüm klişeler var herhalde. bir kere inanılmaz durağan. sıkıntıdan öldüm. 3 günde izledim bu filmi. onda da durdurup msj yazıyorum, durdurup maillere bakıyorum vs.

kıza üzüldüm tabi. kendi kaşındı biraz da. fransızca adına bişeyler kazanmışımdır umarım. yalnız bu dil bana göre değil yaa pof. filmleri sıkıcı, müzikleri slow. naapcam bilmem.

23 Ocak 2014 Perşembe

accessorize alışverişim..

topuz zımbırtısı: 12,50tl.

bunu geçen sene youtube gurularından birinde görmüştüm. oonsuan mıydı neydi. kullanım amacı topuzdaki krepe etkisini vermek. denenebilir gibi geldi, çünkü krepe asla beceremediğim bir hile. saçım açıkken aşağı kayıyor ama alttan tutturunca fena olmadı gibi. gene de bikaç saat sonra ne durumda olurum gözlemlemek gerek.

21 Ocak 2014 Salı

koton pantalonum..

geçenki pantalonu alırken bunlarda gözüm kalmıştı zaten. bedenini de bulunca kaçırmayayım dedim. fiyatı indirim dönemindeki koton için pahalı ama başka hiçbir yerde bulamadım. hatta en son pazardan alayım dedim, sosyete pazarına bile gittim, orda bile yoktu iyi mi?

fiyatı: 59,90tl.

18 Ocak 2014 Cumartesi

jeux d'enfants

şurdan izledim:
http://unutulmazfilmler.com/love-me-if-you-dare-cesaretin-var-mi-aska.html

yeni bir kuralımız var: her hafta 1 fransızca film izliyorum. ben ingilizceyi friendsle öğrendim. ama maalesef fransız dilinde friends gibi bir dizi bulmak zor.

neyse bu eğlenceli bir filmdi. fransız filmleri hep romantik, ağlak şeyler. için şişti walla. bu daha eğlenceli.

2 çocuk var. bir kutuyla oyun oynuyorlar. kutuyu elinde tutan var mısın diyerek bir iddia ortaya atıyor. diğeri de yapıyor. erkek çocuğunun annesi küçük yaşta ölünce babası kızı onlarda kalmaya davet ediyor ve 10yıl birlikte yaşıyorlar. haliyle birbirlerine aşık oluyorlar ama bunu kabul etmek istemiyorlar. 10 sene hiç görüşmeme iddiasından sonra birbirlerini bulunca da kendilerini betona gömüyorlar. tamam bu kısım biraz saçma..

bir de:

cap ou pas cap?

kalem alışverişi..

geçe sene kursa gitmeyi eğlenceli hale getirmek için bir şey uydurmuştum. her pazartesi bir stabilo kalem alıyordum hani. koleksiyonu tamamladığımı düşünüyordum. bugün kırtasiyeye girdiğimde 3 yeni neon stabilo' yu görünce almadan edemedim.

tanesi 2,50tl.

aslında kırtasiyeye giriş amacım bir adet 0,5 uçlu kurşun kalem almaktı. lisedeyken milyonlarca kalemim vardı, üniversiteden beri tükenmez kalem kullanmama rağmen kurşun kalemlerim birer birer gitti; kırılanlar, kaybolanlar..

neyse iyi bir şey alayım dedim 1 liraya da kalem var ama faber castell' ler niyeyse aşırı pahalı. bu arkadaş da 9,50tl mesela.

17 Ocak 2014 Cuma

self stirring mug..

kendi kendini karıştıran kupa fikri ilginç gelse de, latte köpüğü yapabilecek kadar hızlı mı asıl onu merak ediyorum..

16 Ocak 2014 Perşembe

güzel gelinlik..

ufukta evliliğin e' si bile olmasa da bu soldaki arkadaşı beğenmeme engel değil. hatta ortadaki de hiç fena değil.

en sağdaki arkadaşın resimde bulunma amacıyla lana del ray' e acayip benzemesi.

justin alexander koleksyonundan olduğunu da yazayım da belki lazım olur.

15 Ocak 2014 Çarşamba

oreo triple double..

arkadaş bu amerikalıların niye obez olduğunu anlıyorum. abur cuburları müthiş, ucuz bi de bunlar. amerikaya gitmeden bi 10 kilo almayı kabullenmek lazım herhalde..

14 Ocak 2014 Salı

yves rocher alışverişim..

yves rocher' a girmekteki tek amacım kahveli duş jelinden almaktı, hakkında çok övgü duydum. duş jelleri pek indirime girmiyor malum. 3 liralık bile olsa indirime girince kaçırmak istemedim.

kahveli duş jeli: 10,90tl normal fiyatı, ben 7,90tl' ye aldım.

vanilyalı duş jeli: 4,90tl. bunun fiyatı 2,90 gibi bir şeydi, çok da küçük ama fiyatı da ucuzken denemeye değer diye düşündüm.

ayak peelingi: 19,90tl, 9,90tl' a aldım. bu da çok özülen bir şeydi. aslında ayak peelinginin etkili olacağını pek de düşünmüyorum ama %50 indirime girmiş, denenebilir diye düşündüm.


kısacası toplam 15tl indirim oldu. cilt bakım ürünleri baya indirimdeydi ama cilt bakım rutinimi belirledim, bozmayı pek düşünmüyorum, makyaj ürünleri de hiç cazip gelmiyor, parfüm de yeni aldım zaten..

13 Ocak 2014 Pazartesi

pizza cüzdan..

bunun satıldığını görsem alabilirim ama urban outfitters marka ve tr' de bulma ihtimalim pek yok..

12 Ocak 2014 Pazar

sırt çantası yerleştirmece..

bir gün sırtımda çantayla dünya' yı gezecek cesareti kendimde bulursam çantamı böyle yerleştireceğim..

11 Ocak 2014 Cumartesi

grease 2..

insan bir filmin kötü olduğunu bilse bile izlemek ister mi? ister yahu, niye istemesin. bu filmi izlemeyi çok istemiştim ama internette bulamadım. dnr' da dolanırken gördüm. hazır yılsonu karttaki parayı kullanmam gerekiyor.

fiyatı:4,99tl.

kartta zaten 1kr varmış. yani kendimi paraladığıma değmedi. ama bunu öğrendiğim iyi oldu. artık kitaplarımı internetten alıyorum, filmleri de online izliyorum. kırk yılda bir dergi alıcam da puan birikecek. dnr' la ilişkim 2014 itibariyle daha yüzeysel olacak sanırım.

koton pantalonum..

koton' a eskiden gıcık olurdum. çünkü 42' ye kadar pantolon üretiyorlar. bugün de öylesine koton' a girdim. bu pantolonları gördüm. rengarenk, kırmızı, pembe, mavi, bordo..

gene 42'ye kadar var, bi şansımı deneyeyim dedim ve oldu. daha önce de mango' dan 42 beden bir pantolon almıştım ama likralı kumaşı vardı. bu da üstüme olunca bi sevindim, bi sevindim.

fiyatı: 49,99tl

işte de giyerim gayet. 40 yaşıma kadar mor pantolon giymekte hiçbir sakınca görmüyorum. üstüne tek renk siyah veya gri giydim miydi gayet de güzel olur :))

aslında amacım sephora indirimiydi ama alacak hiçbir şey bulamadım. diğer mağazalarda benefit ve too faced ürünleri indirimdeymiş ama ankamall sephora' da yoktu, ya da ben gidene kadar bitmişti. sephora' nın göz kalemleri, rujları, ojeleri, bronzer, pudra ve fondotenleri vardı. essie ojeler 15tl idi ama yapısı bozulmuş gibiydi. doğrusu sırf essie olduğu için bozuk ojeye 15tl veremem. essie el kremi, oje kurutucu aseton vs de aynı fiyattı ama ojeler o yapıda olunca bu ürünlerin son kullanma tarihine güvenemedim.

ordan body shop' a girdim. aslında body shop indirimi süper olmuş. hatta şu meşhur kurabiye adam şeklindeki zencefil seti 30 küsürdü. millet bayılmış ama ben o kutuyu o kadar da sevmedim. bu setten en kullanılabilir bulduğum body scrub şansıma o da tek olarak indirimli satılıyordu 14,90. 1-2 şey daha beğendim aslında. yalnız 1-2 hafta dursunlar bakalım, şu anda kredi kartımın limiti bitmek üzere. yeni ayda indirim devam ediyor olursa alabilirim, biterse çok da üzülmem.

8 Ocak 2014 Çarşamba

notre dame de paris..

şurdan izledim:
http://www.youtube.com/watch?v=WRr64T2HNj0

youtube' da hem de türkçe altyazılı bulunca kaçırmadım. ben küçükken bunun müzikali meşhur falan mıydı? bazı şeyler acayip tanıdık geldi.

müzikalin en bilinen şarkı belle malum. onu zate ezbere biliyordum. ama déchiré' yi daha bir sevdim.

6 Ocak 2014 Pazartesi

rossmann alışverişim..

rossmann makyaj ürünlerinde güzel indirimler yapmış. mesela tüm rival de loop ürünleri %50 indirimdeydi. bence rossmann ile ilgili en büyük sorun yeterince sesini duyuramaması. tesadüfen mağazaya girmesem görmeyecektim. gerçi indirimden hiçbir şey almadım. sanırım artık kozmetiğe doydum. temel ihtiyaçları alıp çıktım. onca indirime rağmen canım hiçbir şey almak istemedi.

rival de loop hydro makyaj temizleme mendili: 0,75kr. ne kadar ucuz. bir de iyi çıkarsa stok yapabilirim.

synergen makyaj temizleme mendili: 1,49tl. bu da ucuz. bu ikisi yeni çıkmış galiba. ilk defa gördüm.

isana oje çıkarıcı: 2,99tl.

bir numarası yok. daha ucuz bir muadili olsa onu alırdım.

4 Ocak 2014 Cumartesi

mango alışverişim..

yeminimi bozdum. zaten istediğimi yiyemiyorum, bir de alışveriş yapamazsam çatlıycam. zaten hergün aynı şeyleri giymekten içim şişti. diyette de eski düzene döndüm gibi. mevsim geçişindendi sanırım o sürekli yeme isteği. şimdi iyiyim. serbest günlerim dışında sıkıntı yaşamıyorum, hatta genellikle listede yazandan daha az yiyorum.

mont aldım. en önemli harcama kalemi bu. kıyafetler falan idare ediyor ama bir mantoya ihtiyacım vardı. anneminkileri giyiyordum resmen. tam istediğim gibi oldu bu. kar yağdığında falan giymek için aldım özellikle. önünde fermuara ek olarak çıtçıt da var, fermuar bozulur falan, en çok aradığım özellik buydu, yoksa bu modelden bu sene neredeyse her mağazada var, kapşonlu olsun istedim bir de, dedim ya karda giyicem. bir de kürklü olsun istediğim kapşonu. yani aradığım tüm özelliklere sahip şukela bir şey. fiyatı da iyiydi: 149,99tl.
tek sorun gerçek ördek tüyü olması. o kazları canlı canlı yoldukları videoyu gördükten sonra hayvan tüyünden yapılan hiçbir şey giymeyeceğim demiştim ama sözümü tutamadım.

kazak 24,99tl. sabah bahçeli' deydim. mango outlet'e girdim. indirim yazıyordu camda. o en şahane dönemi değil indirimin, muhtemelen aldıklarımın fiyatı baya bir düşecek. ama o zaman da çekiştirilmekten sürpüntüye dönüşüyorlar resmen.
kazak: 24,99tl. dedim ya işte giyecek bir şeylere ihtiyacım var diye. kazak hırka tarzı şeyler her dönem gider. çeşit olsun. fiyatı da gayet iyi.
hırka: 26,99tl. aslında biraz daha bakınsam bi 3-4 tane daha bile alırdım ama 3 parça bana bu kışı çıkartır. abartmaya gerek yok.

3 Ocak 2014 Cuma

mrb 2014..

herkese iyi seneler. bu dilek için bugünü beklemem garip oldu farkındayım ama mazeretim var, hastayım!!!

yeni yıla burnumu çeke çeke girdim maalesef. 2014' ten pek bir beklentim yok o yüzden.

yüksek ateş ve kalabalık sebebiyle yeni yıla girerken dilek dilemeyi de unutmuşum bu sene. saatler sonra eve gelince hatırladım.

buraya yazmayı da unutuşum iyi mi?

neyse şimdi yazayım belki hala şansım vardır:

-biraz daha zayıflamak istiyorum.

-aşık olmak istiyorum. deli gibi sevmek ve sevilmek, her anımda bunu hissetmek istiyorum.

-dünyayı gezmek. gezmek ve fotoğraf çekmek.

-sağlık, mutluluk ve huzur. özellikle de hastayken bunun daha çok farkına varıyor insan. sağlık olmadan hiçbir şeyin anlamı yok.

idefix alışverişim..

bu idefix' ten 2. alışverişim. 2 alışverişim de 3 gün içinde elime ulaştı. sevdim bu siteyi.


edgar allan poe bütün hikayeleri: 37,50tl.

elif: 13tl.

aslında siparişle esnasında küçük bir sorun yaşadım. elif yerine 2 başka kitap alacaktım. 60küsür tutuyordu. kredi kartı falan, son aşamada banka onay vermedi dedi. alla alla. kredi kartımı bir açtım ki kullanılabilir limit 55tl. ağlıycaktım nerdeyse. çünkü edgar günün fırsatı ve onu kaçırmak istemiyorum. 50 lirayı geçmem gerek, kargo ödememek için, çok ince hesaplarla yaparak elif' te karar kıldım.