30 Aralık 2013 Pazartesi

doğum günüsü..

doğru söze ne denir..

creammania..

real' de bütük el,yüz ve vücut kremlerinde %50 indirim vardı. senelik krem alışverişimi yaptım ben de.

norveç böğürtlenli el kremi: 4,45tl.

bu kremin kokusunun çok ağır olacağını düşünüyordum ama çok güzel çıktı.

norveç böğürtlenli ayak kremi: 5,45tl.

bu çok satılan bir ürün müdür nedir? sonuncuyu ben aldım.

nivea roll-on: 2,79tl.

hazır indirimdeyken yedeklemiş olalım.

29 Aralık 2013 Pazar

..

yılbaşı gecesi için niye büyük büyük planlar yapmak zorundayız anlamıyorum. ben evimde oturup, hindimi yiyip, çatlayana kadar acur cuburla film izlemek, gece yarısı da victoria meleklerini izleyip uykuya dalmak istiyorum. ne var bunda?

ruhların kaçışı..

şurdan izledim:
http://fullhdfilmizled.com/spirited-away-ruhlarin-kacisi-720p.html/2

güzel bir miyazaki filmiydi. gene şirin mi şirin bir kız çocuğu doğa üstü güçlerle karşı karşıya.

filmin ortalarında içimi acayip bir pişmanlık hissi kapladı. ne alaka hiç bilmiyorum.

28 Aralık 2013 Cumartesi

sulu gıdalar..

bu yandakilerden pırasa ve blueberry dışındakileri severek yiyorum ama hala kiloluyum naapcaz?

hedefler&gerçekler 2013..

2013 için hedeflerimi basit tutmuştum, bakalım gerçekleşmiş mi?

- kilo vermek, oldu bu yahu. şaka gibi. en umutsuz olduğum hedefti halbuki. tamam hala istediğim kiloda değilim ama geçen sene hayal bile edemeyeceğim bir kilodayım :)

-iş bulmak, bu da oldu yahu. çok şükür huzurlu bir iş ortamım var. daha iyisi elbette de olabilir ama çok daha kötüsü de olabilirdi.


-dünyayı gezmek. oldu diyelim de başarı tablomuza gölge düşmesin. bu yıl 2 yeni ülke gördüm. her sene 2 ülke görsem ohoo.


2013 sen ne kadar güzel bir yıl oldun öyle. çok sevdim seni. keşke hiç bitmeseydin. önceki yıllarda yılbaşlarını çok severdim. bu yıl kasım ayındaymışım gibi hissediyorum. 2013' ü öyle sevdim ki. bitmesini istemiyorum :((

26 Aralık 2013 Perşembe

the rocky horror picture show..

şurdan izledim:
http://www.filmgecesi.net/2013/04/the-rocky-horror-picture-show1975.html

güzel bir filmdi, komik. şarkıların çoğunu zaten glee' den biliyordum. filmi izledikten sonra da indirdim hemen :)

m&s çizmelerim..

70 kiloya düşene kadar başka bir şey almayacağım dediğimin farkındayım ama ne zamandır da çizme istiyordum. bunları görünce ilk ve son istisnamı yapayım dedim.


bu uzun çizmeleri seviyorum ama ben tombul olunca bacağım da tombul oluyor, bu çizmelerin bana göre olanını bulmak imkansız. bunların fermuarının yanında lastikler var, böylece biraz esneklik kazandırılmış. fiyatı aşırı pahalıydı. 359,95tl. evet bu şeylere çook para verdim ama naapayım işte..

bunları da annem beğendi, parasını verdi, kışın giyilir diye düşündüm. fiyatı: 199,95tl. diğer çizmeyi aldığım için 50liralık hediye çeki kazanmıştım, kartta da puan vardı. kısacası bu çizme bana 133,95tl' ye geldi.

25 Aralık 2013 Çarşamba

beyoğlu'nun en güzel abisi..

güzel bir kitaptı. katil sonunda çok saçma biri çıktı ama nerdeyse son sayfaya kadar açıklamadı yazar. aslında cinayetten başka her şeyle ilgiliydi hikaye. hani dedektif romanlarıda adım adım katile yaklaşırsın ya. bunda onun gibi değil. cinayet ok, şu da, şu da, şu da var. ee kitap bitmek üzere, katil şuydu bu arada gibi.

kendini de romana sıkıştırıvermiş. hiç sevmem böyle olayları..

yılbaşı ağacı..

vayy be insanın mimar olası geliyor..

24 Aralık 2013 Salı

çizgili louboutin..

hayatta 1 veya 2 louboutin alma şansım var zaten, onu da bunlarla heba etmezdim ama güzel şimdi. çakmasını falan yapsalar ya bunların..

23 Aralık 2013 Pazartesi

nutella çeşmesi..

küçükken sagra çeşmesi vardı, her eve lazım bir çeşmeydi bence.

bu da onun minisi, nutellalısı. satılsa alır mıyım? tabisi..

22 Aralık 2013 Pazar

tayt olayı..

tayt olayına girmeye hazırlanıyorum. üşürsem bırakabilirim de. öyle de kararsızım.
bu arkadaş 20tl.

bu da 10tl. pek bir numaraları yok haliyle. pahalı olan biraz daha kalın, kenarında da deri bir şerit var.

21 Aralık 2013 Cumartesi

mango alışverişim..

mango %50 indirime girmiş. işten erken çıktığım gün uğradım. bu sene mango' yu seviyorum. ihtiyacım olan şeyleri gayet de ucuza bulmamı sağladı hep. gene öyle oldu. mantıklı bir alışveriş yaptım:

gömlek:24,99tl. işe başladığımdan beri beyaz gömleğin ne kadar önemli bir parça olduğunu anlamaya başladım. tek başına giyilebiliyor bi kere, ceketle falan zaten iyi oluyor, mesela spor bir kazağın falan da içine giyince durumu kurtaran bir yapısı var.

bu sefer yakasız aldım. yaka işini pek sevmiyorum aslında, bi kere piyasadaki gömleklerin %90' ının yakaları yumuş yumuş. akşama kadar sürekli düzeltip duruyorum, biri bi tarafa, biri öbür tarafa gidiyor sürekli.

siyah pantalon: 34,99tl. kabul edelim çizmeyle en iyi giden şey skinny pantolonlar. iş yerinde kot giymek uygun olmasa da kumaş pantolonlar çizme içinde çok kötü duruyor.

sezon başında 50küsüre mango' dan bir pantolon almıştım. çok severek giyiyorum ama dizleri sündü, kötü duruyor, yenilemek şart oldu, o arkadaşı başka mecralarda değerlendireceğiz artık.

15 Aralık 2013 Pazar

joey..

friends dizisi oyuncularının öncesi sonrası fotoğraflarına bakıyordum da. yıllar joey' e çok acıması davranmış..

14 Aralık 2013 Cumartesi

istediğim saç modeli..

saçımı bu model kestirmek istiyorum. kahkülüyle falan. ama ağır depresyona girermişim gibi geliyor. bilemedim.

13 Aralık 2013 Cuma

foto işi..

fotoğraf olayı iyi gidiyor. kurs baya faydalı oldu. başlarda ne  gerek var , ben bunları zaten biliyorum diyorum ama artık öyle değil. ne kadar okusam da çözemeyeceğim şeyleri hoca 1dk da açıklayabiliyor mesela..
ışık ölçümü yapabiliyorum mesela. enstantaneyle oynayarak flaşsız isteğim aydınlıkta resim çekebiliyorum. ya da ışığı kitlemeyi öğrendim geçen. kitapta okumuştum ama anlamadığım için es geçmiştim.

diyafram işini baya anladım gibi. ama biraz daha oturtmak gerek o mantığı. bunu iyice oturtabilirsem resim okuyabileceğim. yakından mı, uzaktan mı çekilmiş, diyafram açık mıymış kapalı mıydım. baya sevdim bu işi..

12 Aralık 2013 Perşembe

güzel etek..

şu eteğin güzelliğine bak. keşke tepsi gibi bir popom ve kalas gibi bir belim olmasa da giyebilsem..

11 Aralık 2013 Çarşamba

yves rocher alışverişim..

doğum günü hediyelerimi toplamaya devam. sıradaki mağazamız yves rocher. yves rocher' da doğum gününe özel 2 al, 1 öde kampanyası var. ben de tercihimi parfümden yana kullandım. müge çiçeği parfümü o kadar güzeldi ki, yves rocher' in diğer parfümlerini de denemek istiyordum.

parfümlerin kokusu çok güzel ama çok pahalı. 30ml' si 145 lira olan parfüm var. yuh yani. ben onun yarı fiyatına mis gibi kenzo alırım, neyin kafası bu.

naturalle: 85tl

rose fraiche: 69tl.

rose bedavaya geldi. ikisine 85 ödediğimi düşünürsek 42,5 eder tanesi. fena değil.

bu da doğum günü hediyeleri. duş jeli vermeleri mantıklı olmuş. geçen sene hediye ettikleri kolyeyi 4 yaşındaki kuzenim bile beğenip takmadı çünkü. kötü yanı başka alternatifi olmaması. duş jeli veriyorsun madem, en azından istediğimizi seçelim. neyse fiyatı: 10,90tl imiş.

10 Aralık 2013 Salı

sephora hediyem..

aralık ayının en güzel yanı doğum günü hediyeleri. arkadaşlarımdan önce hediyeyi mağazalardan alıyorum. gel de alışverişi sevme.

sephora' nın hediyesi malum. miniminnacık bir palet. mail gelir gelmez gittim. aslında eve kart geliyordu eskiden, muhtemelen bu sene de gelir ama ben beklemedim.

içindeki renkler deaslında hiç fena değil ve gayet kullanılabilir renkler. 4 far, 2 ruj, bir de allık var. sevdim doğrusu.

9 Aralık 2013 Pazartesi

güzel çizme..

internette birbirinden güzel çizmeler varken niye mağazalardaki her şey birbirinin aynı ve inanılmaz sıkıcı? ayak numarama güvenebilsem hiç düşünmedim sipariş edicem. ama maalesef 37-41 arasında değişiyor..

8 Aralık 2013 Pazar

se7en..

şurdan izledim:
http://www.filmifullizle.com/yedi-seven-film-izle-turkce-dublaj.html/2

sevmedim. bi kere sıkıcıydı, ekranın başına kilitleyen bir film değildi kesinlikle. sonu tahmin edilebilirdi bence. yani genç polisin karısını gösterip de işin içinden sağlam çıkması beklenemezdi.

7ölümcül günah. bunu o kadar çok yerde gördüm ki baydı artık.

tek güzel yanı yakışıklı brat pitt idi.

7 Aralık 2013 Cumartesi

mango alışverişim..

ne zamandır bahçeli' deki mango outlet' e gidesim vardı. bir cumartesi sabahı gittim.

indirim bitmiş ama outlet mantığını edebiyle uygulayan bir marka olduğundan burda her daim bir şeyler bulmak mümkün.

bu pantolonu 49,99tl' ye aldım. yazın alıp giydiğim pantolonlar iyiydi ama hepsinin paçası kısa ve dar. çizmelerle sorun yaşamamak için böyle pantolonlara ihtiyacım var. fiyatı da bir pantolon için gayet iyi bence. paçası biraz uzundu, onu da annem hallediverdi.

elbise: 69,99tl. elbise almayı takıntı haline getirdim resmen. çünkü üstüme olmuyor. hepsi kısa geliyor. en son bunu aldım. gene de biraz iddialı ama giymeyi deneyeceğim. en azından bir tane olursa alıcam diye tutturmam diye umuyorum.

6 Aralık 2013 Cuma

frat boyun başına gelenler..

bu da yazık olan frat boy' um. banyo dolabında duruyor makyaj malzemelerim. lavobodan azıcık su sızmış. frat boy' un dışı da karton tabi, suyu bir güzel emmiş. ilginç olan allığa tek damla su değmemiş olması. dışındaki kartonu kurutmaya çalıştım ama olmadı. içini çıkardım şimdilik. uygun bir palet arıyorum.

kullanmaya kıyamıyordum, yazık oldu. diğer ürünlerin kabı plastikti neyse ki, başka kaybım yok.

5 Aralık 2013 Perşembe

sushi pasta..

sushi seven bir arkadaş için güzel bir hediye olabilir. ama ben şahsen bol çikolatalı bir pastayı tercih ederim.

4 Aralık 2013 Çarşamba

rent..

şurdan izledim:
http://www.youtube.com/watch?v=4cpj7Y5n9EA

gene film sitelerinde bulamadığım için ingilizcesinden izlemek zorunda kaldım.

rock müzikle geçen izlediğim ilk müzikal. güzeldi. ama altyazısız izlerken başta alışmam biraz zor oldu.

bayıldım yalnız. müzikler, danslar.. herşeyiyle müthişti. idina menzel sen nasıl bir insansın öyle. o nasıl bir vücuttur yahu. hele o ses..

brilliantXdelirium kişisi de sağolsun tüm soundtracki youtube' a yüklemiş. ordan da albümü indirdim. bir haftadır dinliyorum. tüm şarkıları ezberledikten sonra tekrar izlemeliyim..

3 Aralık 2013 Salı

kulaklık 2..

öbür kulaklık fos çıktı. metroda hiçbir şey duymuyorum. bu kulak zarına kadar giren kulaklıklara o kadar alışmışım ki.

acaba modelden mi, yoksa bundan önce kullandığım kulaklığın kalitesinden mi böyle emin olmak için ucuz bir şey aldım.

fiyat: 6,41 tl

sonuç: marka fark etmiyor. önemli olan model. 6 liralık bir ürün işimi gayet görürken sırf sony veya philips olduğu için 30küsür lira bayılamayacağım..

2 Aralık 2013 Pazartesi

güzel çizme..

şu resimdeki gibi bir çizmeye ihtiyacım var. aslında benzeri bir çizmem var ama yenilemem gerekiyor.

1 Aralık 2013 Pazar

daha..

hakan günday' ın son kitabını da okuyup bitirdim. zargana kadar kötü değildi, ama kinyaas ve kayra ya da az kadar da sevmedim.

burda da gaza var. gaza' nın yaşadıkları kamyon kazasından sonra benim için inandırıcılığını yitirdi. tamam olabilir ama çok uzak bir ihtimal.

bir de aşırı felsefi takılmaya çalışan hani böyle al facebook duvarına yaz tarzı cümleler vardı. onlar biraz bana abartılı geldi.

ama güzeldi gene de.