30 Kasım 2013 Cumartesi

kasımda bitenler..

sephora supreme body lotion: geçen sene sephora' nın doğum günü hediyesiydi. klasik bir losyon. fiyatını tam hatırlamıyorum ama baya pahalı bir şeydi, doğrusu o kadar para verip alınacak bir şey değil. ama hediye olunca güzel.

loccitane pivione el kremi: bu sanırım 2. tüp. seviyorum bu keratayı ama çok pahalı. bulunmaz bir ürün de değil. sanırım tekrar almam.


sephora gloss parçası: bu yumurtlayan kalem gibi bir glossu. bir parçasını bitirdim. zaten kenarlardaki ürüne ulaşmak mümkün değil, fırçayla bile alınmıyor. dolayısıyla bitirmek zor olmadı.
şelale süngerli aseton: bunu o kadar seviyorum ki. yenisini almadan atamadım bile. benim için normal aseton devri kesinlikle bitti. içindeki sıvı eskiyince boşaltıp başka bir asetonla dolduruyorum genelde. ama bu kez süngeri eskidi artık, değiştirmekte fayda var.


bath and body works mum (mountain leaves): bir bbw mumuna daha veda ettim. bence bu sonbahar kokuları çiçeksi kokulara göre daha başarılı. diğerlerinin kokusuna aşık olarak almıştım ama yanınca aynı kokuyu vermeyince hiçbir işe yaramıyor.


elseve şampuan: bu yeşil şişe yeni favorim. öyle ki yenisini aldım bile. benim en büyük problemim saçlarımın elektriklenmesiymiş meğer. yumuş yumuş oldu saçlarım. bir de john frida' dan fısfıslayıp düzleştirirsem kuaförden çıkmış gibi oluyor. tek sorun saçımın daha hızlı yağlanması. ama o kadarcık da sorun oluversin.

bebak makyaj temizleme mendili: bir paket daha bitirdim. bir tane daha alıcam kesinlikle.

the body shop satsuma body scrub: bunu çok sevdim. en sevdiğim özelliği de köpürmesi oldu. uzun süredir de benimle. hediye setleri indirime girince bir tane daha alabilirim.

29 Kasım 2013 Cuma

tchibo eldivenim..

bunları bilekleri uzun olduğu için aldım. uzun boylu olmanın bir laneti de uzun kollar. boyu mükemmel olan bir manto bulmak genelde çok zordur, bu arkadaş beni daha sıcak tutacak. hem de iddiasına göre iphonumu kullanabilecekmişim.

fiyatı:22,95tl.


aseton..

şelale süngerli aseton: 4tl.

kastamonu' da bi milyoncu benzeri bir yerde bunu 2liraya gördüm ama almadım, daha sonra alacağım kesindi ama taa ordan buraya taşımak istememiştim. burda 2 katı fiyata alınca içime oturdu. 2lira hiç bişey değil, kaybolsa farkına bile varmam ama oturdu işte ne yapayım.

28 Kasım 2013 Perşembe

h&m alışverişim..

diyete kötü gidiyorum ama en azından sözüme sadığım. 70kiloya inene kadar kıyafet alışverişi yapmayacağım. aslında içimde inanılmaz bir alışveriş isteği var ama alacak hiçbir şey bulamıyorum. beğendiğim şeyler ya çok pahalı çıkıyor. mesela bir yeleğe 160lira verilmez diyorum, ya üstümde iyi durmuyor, hani şöyle mükemmel oldu diyemiyorum. bunda kilo almamın da etkisi var. göbek falan yaptım, ne giysem iğrenç duruyor. bir de ne aradığımı tam bilmiyorum. işte giyilecek bir şeyler almak istiyorum, çünkü her gün aynı şeyi giyiyorum gibi, ama bir yandan da 40yaşında gibi giyinmek istemiyorum. biraz neşeli hareketli olsun..

neyse kıyafet alamadığım için ıvır zıvır alışverişine döndüm.

kemer 14,95tl. bu lastik kemerlerden ne zamandır istiyordum. aslında gözüm obi van kemerlerinde ama cesaret edemiyorum. bunu takmaya alışırsam mango' da baya benzeri var.

oje seti: 19,95tl. ojeye ihtiyacım yok ama düşününce fiyatı fena değil gibi geldi. içinde 6 oje var. tanesi 3küsür eder. gerçi bir pastel oje 2,60tl. ama ne zaman oje standına baksam elim boş çıkıyorum.

iphone kılıfı: 14,95tl. ne zamandır telefon kılıfı almıyordum. aslında bunu altın rengi olarak kullanmaya hiç niyetim yok. ama aldığım ojelerden biriyle boyarsam güzel olur gibi.

yukarıdaki kuralı bir kerelik yıktım ve sosyete pazarından siyah uzun kollu bir body aldım. bunu yapmak zorundaydım çünkü kazakların için giyecek düz, desensiz bir bluze ihtiyacım vardı..

o değil de marks and spencer' da gene müthiş şeyler var. indirimi dört gözle bekliyorum..

26 Kasım 2013 Salı

25 Kasım 2013 Pazartesi

wristcutters..

değişik bir film. meğer intihar edenlerin ölümden sonra toplandığı bir yer varmış. kimsenin gülmediği, bütün renklerin soluk olduğu bir yer. erkek eski kız arkadaşını aramaktadır. kız da buraya yanlışlıkla getirildiğini düşünmektedir. tabi ki aşık olurlar.

sonra kız gerçekten geri döner. adam da arabanın koltuğunun altındaki kara delikten geçerek döner..

24 Kasım 2013 Pazar

güzel bikini..

beyonce ablamız işini biliyo. bu bikiniden bulsam kesinlikle alırım. göbeği toparlar ne güzel. hem de bikini..

hiçbir yerden haberler..

1984 ne kadar karanlık bir romansa bu da tam tersi. ama ordaki mantık o kadar doğru ki. burda nedenlerini anlatsa da hadi len dedirtiyor. mesela isteyen istediği işi yapar nedir abi. mesela ilaç sektörü: kimse yıllarca kimya okuyup günlerce laboratuarlarda çalışmak istemedi diyelim naapcaz. ya da kim zevk için maden ocağında çalışmak ister ki? ama kış gelince ısınmak gerek. yakıtı nerden bulucaz?

normalde okusam belki daha inandırıcı gelebilirdi ama 1984' ten sonra okuyunca hiç inanmadım.

23 Kasım 2013 Cumartesi

güzel babet..

bu babetleri beğendim. ama görsem alır mıyım? rahat mıdır? bu mevsimde giyilir mi?

sorular sorular..

22 Kasım 2013 Cuma

lens..

uzun bir aradan sonra lens kullanmaya geri dönüyorum. en son 5-6 sene önce kullanmıştım.

şimdi sistem değişmiş. göz çapı ölçümü yapabilen bir doktor bulmak zor. çoğu hastanede yok. mesela ilk göz muayenem boşa gitti.

göz muayenesi dediğimiz işlem de baya meşakkatli. göz çapı ölçülüp uygun lens bulunuyor. sonra bunu takıp yarım saat bekliyorsun. eğer sorun çıkmazsa sana onay veriyorlar.

ben bu işlemlerden geçmek istemedim. daha önce lens kullandım işte, niye inanmak istemiyorsunuz? gama' nın orda bir göz doktoru bulduk. aslında çok da önemli değilmiş göz çapı. bu aldığım günlük lenslerın çapı sabit. gözün ne boyutta olursa olsun.

kullan-at tabir edilen bir ürün. benim için ideal. çünkü ben 1 gün takıp, 1 ay ellemiyorum. haliyle 3aylık lensleri 3 kere falan kullanmış oluyordum. zaten lens kullanmayı bırakma sebebim de oydu. düşününce bunlar çok daha hijyenik aslında. kabından çıkarıp göze takıyorsun, akşam atıyorsun.

onun için solüsyon bile almama gerek yoktu da. hadi dedim bir şişe bulunsun.

fiyatı: 45tl. pahalı mı, ucuz mu oldu bilmiyorum. göz muayenesini yapan doktor bizi lens satan dükkana yönlendirdi. eğer oradan lens almayı taahüt ederseniz sizden muayene ücreti almayacağız dedi. benim de canıma minnet. muayene ücreti 15lira gibi bir şey tutacaktı.


18 Kasım 2013 Pazartesi

skinny..

bunu giyen insan mıdır yahu? allasen nasıl insanlar var şu dünyada. buna benim kolum bile girmez :(

weekly overload recreational killer=work..

günlük iş tanımım şu: giyinip süslenip sabahtan akşama kadar oturmak. bir insana hiç iş vermeyeceksen niye işe alırsın ki?

 bütün gün hiçbir şey yapmıyorum. ales çalışıyorum, ingilizce çalışıyorum, dergi okuyorum, kitap okuyorum, müzik dinliyorum, köşe yazılarını okuyorum, 5dk da bir maillerimi kontrol ediyorum, temple runda rekordan rekora koşuyorum ama iş yerine bir gram faydam yok.

bunun ideal iş olduğunu düşünenler olabilir. ama daha gencim kendimi geliştirebileceğim bir şeyler lazım. tamam diyelim ki ingilizcemi mükemmelleştirdim, aynı yerde, aynı maaşla gene hiçbir şey yapmadan oturacaksam bunun anlamı ne ki?

evet düşünmek için bol bol vaktim oluyor. iş sahibi iken iş aramak çok zevkli derlerdi. gidişat onu gösteriyor gibi..

17 Kasım 2013 Pazar

çikolata kutu..

güzel fikir bence. bi kere sağlıklı incecik bir çikolata katmanına karşılık bi kilo meyve yiyorsun.
yapılışı da basit sanki. o çikolatayı ince bir şerit halinde kurutursan gerisi gelir.

naapsam yemek kursuna falan mı gitsem ki ya. bu ara çok sıkılıyorum..

16 Kasım 2013 Cumartesi

15 Kasım 2013 Cuma

yeni kulaklığım..

bir kulaklık daha bozdum ve yerine bir şeyler almam gerekti. bu media markt' taki en ucuz kulaklık. fiyatı:4,97tl. bakalım ne kadar dayanacak..

14 Kasım 2013 Perşembe

sinop..

sinop' da hava bakımından şansımız pek yaver gitmedi. gittiğimiz gün hava bulutluydu, ara sıra yağmur yağıyordu. aslında kendimizce hazırlıklıydık. montlar, şemsiyeler vs. ama ikinci gün felaketti. karadeniz nasıl coşar onu gördük. adam boyu dalgalar vardı sahil boyunca. hastaydım bi de. resim çekecek halim bile yoktu.

ilk gün hapishanesini gezdik. içinde pek bir şey yok. atv' de bir dizi vardı, ondan kalan eşyaların bulunduğu koğuş dışında boş bir bina. resim çekmedim. bazı şeylerin resmini çekmeyi sevmiyorum.

sinop esas olarak kale etrafına yerleşmiş bir şehir. hapishane de kalenin duvarları üzerine inşa edilmiş.

bu gölge etme diyen abimiz görünüşe göre sinopluymuş.

bir de ahşap tekneler meşhur. ama almadım. güzel olanlar gerçekten  çok büyük. ama nereye koyucan vs.

aslında sinop' un ilçeleri güzel. erfelek şelaleleri vs. bazı yerlerde denize bile giriliyormuş. tabi kışın gitmeseydim daha iyiydi..

13 Kasım 2013 Çarşamba

city of god..

şurdan izledim:
http://unutulmazfilmler.com/city-of-god.html#gizliplayer

brezilya' da sanırım 70lerde varoşlarda geçen, oradaki çocukların nasıl çete liderlerine dönüştüğünü anlatan film.

dili ingilizce değil, o yüzden izleren baya dikkat etmek gerekiyor.


12 Kasım 2013 Salı

rossmann alışverişim..

isana el kremi: 1,50tl.

arko nem: 3,95tl.

r. young anti shine paper: 2,99tl. ne zamandır kullanmıyordum bunlardan, özlemişim.

palmolive duş jeli: 7,90tl. aslında almak için acele etmezdim ama milka çikolata hediyeliydi, dayanamadım.

11 Kasım 2013 Pazartesi

güzel etek..

bu eteği istiyorum, ama bu eteği giyebilecek kadar güzel bacaklarım da olsun istiyorum. sonra bu pozu verebilmek yani paris' te olmak istiyorum. bir de bu pozu çekebilecek kadar fotoğraftan anlayan biriyle birlikte olmak istiyorum.

çok mu?

10 Kasım 2013 Pazar

1984..

içim karardı bu kitabı okurken ama goldstein' ın  tespitleri o kadar doğru ki.

9 Kasım 2013 Cumartesi

otostopçunun galaksi rehberi..

şurdan izledim:
http://unutulmazfilmler.com/the-hitchhikers-guide-to-the-galaxy-bir-otostopcunun-galaksi-rehberi-k2.html#gizliplayer

bayıldım bu filme. daha önce de izlemeye çalışıp yarıda bırakmıştım. gene öyle sıkılcam zannettim ama inanılmaz sevdim. o kadar ki filmin 2. yarısında oynatıcıda sorun çıktı. o kısmı tekrar izledim ona rağmen sıkılmadım yahu.

biraz doctor who gibi. ingiliz aksanı ve uzay-zaman ilişkisindeki absürt açıklama  ve karakterler başka bir şeyi hatırlatamazdı zaten:)

8 Kasım 2013 Cuma

kastamonu..

kastamonu' ya daha önce de gitmiştim, gidince hatırladım. şehir merkezinde gezecek pek bir şey yok.

hükümet binası dışında, kale manzarası güzel.

bayrak açılsaydı çok güzel bir resim olacaktı, şansıma rüzgar yoktu. kalede başka bir şey yok zaten.

şehrin diğer tepesinde saat kulesi var. onlarca merdiveni çıktıktan sonra bir açık hava kafesi ve saat kulesinden başka bir şey yok. bu kadar tepede ve dandik olmasına rağmen niyeyse kafe tiki kaynıyor.

saat de yanlış bu arada..


ve tabi ki şapka müzesi. içeride çeşit çeşit şapka var. dönemlere göre ayrılmış, gelin şapkaları, dünya şapkaları gibi değşik kısımlar da var. kesinlikle görülmesi gerek. ordan çıktıktan sonra insan niye şapka takmıyoruz ki diye düşünüyor.

yanında da dantel müzesi var. dantele hiç meraklı değilim o yüzden ilgimi çekmedi doğrusu.



kastamonu' nun kendinden daha meşhur olan ilçeleri aslında. mesela taşköprü var. oraya da gittik, sarmısak ve kuyu kebabı dışında ufacık bir ilçe işte. ya da ılgaz var. ılgaz' da senenin ilk karını gördüm mesela..


5 Kasım 2013 Salı

sephora alışverişim..

son kullanma tarihi geçmekte olan bir sephora indirim kuponum vardı. onu kullanmak için gittim.

amacım ne zamandır merak ettiğim meşşhuur "they're real" den almaktı. aslında they' re real' ı içeren setlerden de alabilirdim. ama kararsız kaldım. bir de set alınca içinde kullanmadığım bir sürü şey oluyor genelde. sonra onları bitirmek için kasıyorum. neyse:

they' re real 74tl idi. %10 indirimim olduğu için bana 67' ye geldi. içinde bir küçük bir de büyük ürün olduğu için hiç fena değil bence.

burt' s bees lip balm ne zamandır istediğim bir şeydi. bu arkadaş hiçbir yerde indirime girmiyor. hazır indirimim varken alayım dedim. sanırım  12,60tl ödedim.

duş jelleri: strawberry, coconut ve chocolate. bu duş jellerini çok sevmeme rağmen büyük boylarını almaya cesaret edemiyorum nedense, gene küçük aldım. tanesi 1,71 oldu.

3 Kasım 2013 Pazar

rossmann alışverişim..

küçük bir kaçamak yaptım.

essence french manikür fırçası: 5,50tl. işe yarayacağından pek emin değilim ama almadan edemedim.

pastel oje: 2,60tl. evdeki ojelerden o kadar sıkıldım ki. hem değişik bir şey olsun istiyorum, hem de işte de kullanabileyim. maalesef böyle bir renk yok. ne zamandır beyaz kullanmadığımı hatırladım. bunu aldım. hem yeni fırçamı da denemiş olurum.

2 Kasım 2013 Cumartesi

sinop yemekleri..

sinop yemeklerine gelirsek:
bu da sinop mantısı aka. kulaklı hamur. mantık olarak mantı gibi ama daha büyük boyutlarda, kayseri mantısı gibi kaşığa 40 tane sığacak cinsten değil. hatta bir tanesi kaşık büyüklüğünde. önemli olan sosu. üzerine ceviz dökülerek yeniyor. tabağın sol tarafı orjinal tarife uygun olarak hazırlanmış. sağ tarafı klasik yoğurt ve salçalı biberli soslu. cevizli kısım biraz ağır olsa da hiç fena değildi doğrusu.

bu da nokul. 2 tane yememe rağmen ikisini de resmini çekemeden tükettiğim için resmi internetten buldum. orjinali ceviz ve üzümlü. evet bu bölgede ceviz aşırı kullanılıyor. cevizli üzümlüsü daha çörek kıvamında çıtır bir şeyken, ıspanaklısı baya börek havasındaydı.

bir de bu var. bu meyvenin ne olduğunu bilen var mı acaba? böğürtlene benziyor. dışı dikenli ama içi şeftali ezmesi gibi.